SURADNJA

Dva HDZ-a najavila ustroj vlasti i u Posavini te Hercegovini

Foto: VL FOTO
Dva HDZ-a najavila ustroj vlasti i u Posavini te Hercegovini
27.12.2010.
u 08:23
Dužnosnici dviju stranaka ubuduće će isključivo djelovati bez podjela oko najvažnijih pitanja za narod
Pogledaj originalni članak

Dva HDZ-a u BiH nastavit će suradnju oko uspostave vlasti na svim razinama te se čvrsto držati dogovora koje su postigli predsjednici stranaka.

„Razradili smo mali oblik strategije što će raditi i uraditi domaće snage same, a mi smo iz vrha naših stranaka tu da eventualno pomognemo. I moram reći, optimističan sam jer će svaki budući korak županijskih odbora naših stranaka biti zajednički“, dodao je dr. Čović. Kazao je također da su nedavno dogovorene i slične strategije za ostale županije. „Jer Srednjobosansku županiju smo procijenili, recimo, najkritičnijom kada je u pitanju pozicija hrvatskog naroda, a sljedeći sličan sastanak bit će u Mostaru jer je HNŽ također s paritetom gdje također želimo poslati jasnu poruku”, rekao je Čović.

Čović je dodao da su u toj županiji Hrvati u prednosti, kao što su u SBŽ-u bošnjačke stranke.

- S njima želimo graditi vlast na legitimnim snagama jednog, drugog i trećeg naroda, ali želimo jasno staviti do znanja kako ćemo znati cijeniti eventualni dogovor postignut u SBŽ-u. A iza Nove godine nastavit ćemo ovakve susrete i razgovore u Hercegbosanskoj, Posavskoj, a na kraju i u Zapadnohercegovačkoj županiji gdje ovakvih problema nema“.

Čović je kazao kako su u Vitezu dogovoreni i neki praktični koraci koji će se ubuduće koristiti.

- Riječ je, recimo, o istupima i manipulacijama u medijima, suradnji i djelovanju institucija tajnika i tajništva dvije stanke kroz rješavanje operativnih pitanja na svim stranačkim razinama. Dogovoren je i zajednički nastup naših zastupnika za Vijeće ministara, tako da se više ne može dogoditi da je „jedan HDZ glasovao za jedno, a drugi za drugo“, kazao je dr. Dragan Čović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ST
stelaxxxx
14:03 27.12.2010.

nadam se da mi hrvati u Srednjobosanskoj zupaniji necemo biti zaboravljeni! Covic,Ljubic samo naprijed!!!