dubrovački svećenik

Don Sinanović: Žao mi je što sam ubio Marka, to je moj križ!

Foto: Dubrovački vjesnik
Don Sinanović: Žao mi je što sam ubio Marka, to je moj križ!
19.10.2012.
u 08:48
– Najmanje molim za sebe, a najviše za spas duše pokojnog Marka. Nema pokojnog Marka, nema jedne osobe, ali nema više ni mene, onog starog Ivice... – rekao je za Slobodnu Dalmaciju.
Pogledaj originalni članak

– Učinio sam nešto što je sablaznilo vjernike, narušilo ugled i svećenicima i Crkvi. Jako mi je žao što je došlo do toga, i to je moj križ. Sa svim se teško nosim, a snagu mi daje Bog, moji prijatelji, vjernici... – ispričao je za Slobodnu Dalmaciju svećenik don Ivica Sinanović koji je u noći između 21. i 22. svibnja u župnom dvoru u Banićima u Dubrovačkom primorju ubio lokalnog političara, predsjednika Mjesnog odbora Marka Kraljevića, s kojim je bio u sukobu zbog cijena grobnih mjesta.

>>Svećenik bajker šakama do smrti tukao političara

Kaže da noću teško spava i da ga muči nesanica. Rekao je da je iz pritvora pisao pismo sućuti majci pokojnog Marka, sestrama, rodbini, prijateljima i župljanima.

– Još jednom kažem: jako mi je teško i žao zbog svega što se dogodilo – rekao je don Sinanović. Dok čeka epilog sudskog spora, uskraćene su mu sve svećeničke službe, a dan mu je, kako kaže, ispunjen molitvom. Ne želi se izlagati javnosti jer ga, ističe, sve vraća u nesretni događaj.

– Najmanje molim za sebe, a najviše za spas duše pokojnog Marka. Nema pokojnog Marka, nema jedne osobe, ali nema više ni mene, onog starog Ivice... Uvijek će se naći netko i reći: To je onaj svećenik ubojica. Ja sam obilježen kao ubojica, a ne čovjek koji je branio svoj život. Ali ja sam u duši svećenik i ostatak života ću provesti baveći se dobrotvornim radom – ispričao je za Slobodnu don Ivica.

>>Dubrovački svećenik don Ivica Sinanović izašao iz pritvora

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.