OTIŠAO U HRVATSKU?

Dominik Ilijašević Como pobjegao iz zatvora, raspisana tjeralica

Dominik Ilijašević Como pobjegao iz zatvora, raspisana tjeralica
25.09.2013.
u 22:19
Ilijašević je po zakonu dobio pogodnosti na godišnji odmor. Sinoć se nije vratio u mostarski zatvor
Pogledaj originalni članak

Dominik Ilijašević Como pobjegao je iz mostarskog zatvora. Ova informacija je večeras službeno potvrđena Večernjem listu od strane prvog čovjeka KPZ-a Mostar, direktrora ove institucije Romea Zelenike. - Dominik Ilijašević je koristio pogodnosti na koje ima zakonsko pravo od svibnja ove godine. Nakon što se nije vratio s odobrenog dopusta, mi smo danas za njim raspisali tjeralicu - rekao nam je Zelenika.

Ilijašević je prije nekih mjesec dana otišao iz mostarskog zatvora na godišnji odmor. Iako pojam "godišnji odmor" čudno zvuči većini građana u ovom slučaju, Ilijašević je samo iskoristio pravo koje mu omogućuju zakoni u Bosni i Hercegovini. - Dobio je pogodnost na godišnji odmor 25 dana. Jučer se nije vratio i u tijeku je potraga za njim - rekli su nam večeras u mostarskom zatvoru. 

S obzirom da je Ilijašević već odslužio veći dio kazne od 15 godina zatvora koja mu je presuđena zbog ratnog zločina, malo tko je vjerovao u ovakav scenariji. Za sada se nagađa gdje se nalazi Ilijašević. Uprava mostarskog zatvora o tome večeras nije željela špekulirati. Naši drugi sugovornici su skloni mišljenju kako se Ilijašević odlučio na bijeg u Hrvatsku. 

- U Hrvatskoj ima mogućnost da bude pušten na slobodu nakon dvije trećine odslužene kazne, što nije slučaj u BiH. Stoga nas ne treba iznenaditi da se preda hrvatskom pravosuđu i iskoristi pogodnosti koje nude zakoni te zemlje - zaključili su naši sugovornici.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.