Odlučno

Dodik o Kosovu: Sjever treba pripojiti Srbiji, a jug priznati

Dodik o Kosovu: Sjever treba pripojiti Srbiji, a jug priznati
31.12.2012.
u 09:21
Svjestan da će ove izjave mnoge naljutiti i spreman na rizik, Dodik dodaje da je "moćna Srbija nacionalni interes". Zato će govoriti o problemima koji pogađaju maticu, sviđalo se to nekom ili ne
Pogledaj originalni članak

- Smatram da sam, sa pozicije nacionalnog interesa, pozvan da kažem šta je moj prijedlog. I reći ću sada: to su dvije države, dva naroda. Srbija treba reći pod kojim uvjetima je spremna priznati Kosovo. Jedino tako što će se sjever pripojiti Srbiji, a jug priznati kao neovisnu državu, rekao je za Novosti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Srpska nacionalna politika, u kojoj sam ja spreman sudjelovati, istovremeno treba biti pripajanje sjevera i poziv Srbima iz enklava da odluče hoće li prijeći u centralnu Srbiju ili će ostati živjeti u nezavisnoj državi Kosovo. Da im se ponudi zemlja i omogući izgradnja kuća u Srbiji i Republici Srpskoj. Spreman sam ih pozvati i to im ponuditi. Naravno, njihova imovina bi ušla u fond države Srbije, ne bi bila prodana u bescjenje, a spomenici kulture, crkve i manastiri bili bi pod međunarodnom zaštitom. Ovo što se sada događa na Kosovu poniženje je cijelog srpskog naroda, tvrdi Dodik.

Svjestan da će ove izjave mnoge naljutiti i spreman na rizik, Dodik dodaje da je "moćna Srbija nacionalni interes". Zato će govoriti o problemima koji pogađaju maticu, sviđalo se to nekom ili ne, pišu Novosti.

 - Pošao bih od istih stavova koje je imala međunarodna zajednica, koja je, pravdajući neovisnost Kosova, govorila da je tamo nemoguć multietnički život Albanaca i Srba. Kako je tada bilo nemoguće, a sada je moguće? Zato što pokušavaju nemoguću stvar - da na silu integriraju sjever, zaključuje Dodik.

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

XL
xlns
11:21 01.01.2013.

ne laje ćuko radi sela, nikad ni nisu. priču o samostalnosti rs treba elegantno spakovati i ostaviti u 2012 - nema samostalnosti bez rata i to je to.