PREGOVORI

Dodik i Lagumdžija skoro šest sati razgovarali o problemima u BiH

Foto: Dean Moconja
Dodik i Lagumdžija skoro šest sati razgovarali o problemima u BiH
20.10.2012.
u 11:26
Dodik je nakon sastanka rekao kako bi u idući dan/dva mogli biti postignuti konkretni razgovori
Pogledaj originalni članak

- Najmanje smo vremena razgovarali tko će kako glasati, tko koliko glasova ima, tko je s kim, tko je protiv koga, izjavio je danas predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija nakon pet i po sati razgovora izaslanstava Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Socijaldemokratske partije BiH.

On je naglasio da je bilo riječi o obvezama koje predstoje u iduće dvije godine, posebno iz oblasti ekonomije te na europskom putu BiH i o učinkovitijem radu institucija, koje to danas baš i nisu.

-Razgovarano je o tome koje su pretpostavke da entitetske vlade bolje sarađuju i na kojim projektima te kako da nađemo zajednički jezik ovih dviju stranke koje trenutno imaju najveću odgovornost, s obzirom na broj glasova, rekao je Lagumdžija.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je rekao da su razgovarali o stanju u Vijeću ministara i državnom parlamentu, te reformama koje je neophodno provesti.

-Ima mnogo otvorenih pitanja i želimo da se situacija deblokira, te da se krene u rješavanje životnih problema koji su vezani za ekonomiju, naglasio je Dodik.

Potvrdio je da je bilo riječi i o predstojećim sjednicama dvaju domova Parlamenta BiH.

-Imamo različite poglede vezano za razvoj te situacije, ali ostavili smo mogućnost da u narednih dan-dva vidimo na koji način se možemo približiti konkretnim pitanjima kako bi donijeli konkretne odluke, tvrdi Dodik.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MI
misoana
16:14 20.10.2012.

Republika Srpska postaje sve veća realnost i Milorad Dodik kao njen predsjednik ima sve veću ulogu u BiH, a njegova uloga u donošenju odluka parlamenta i vlade ima ključnu ulogu u realizaciji istih te su tek sada shvatile i druge stranke u BiH da bez SNSD nema nikakve valjane odluke. Republika Srpska se brže razvija od ostatka Federacije i time privlači strane ulagače i ako je i tamo situacja teška i narod jedva preživljava. Ali im se drugi moraju približavati. Na žalost je istina.