Poznati finalisti

Dobrkovići i Ljuti Dolac igraju u finalu na Pecari

Dobrkovići i Ljuti Dolac igraju u finalu na Pecari
03.08.2012.
u 10:40
U uzbudljivim susretima poraženi sastavi Kočerina i Trna
Pogledaj originalni članak

U velikom finalu malonogometne lige Širokoga Brijega Ožujsko, koje će se igrati kao velikonogometni susret 17. kolovoza na Pecari (20,30 sati) sudarit će se branitelj naslova Ljuti Dolac i Dobrkovići.

Finale prije finala

Jedni i drugi bili su bolji, spretniji ili sretniji od svojih protivnika, Kočerina i Trna. No, da su finale izborili Kočerinjani ili Trnjani, ne bi bilo nezasluženo – oboji su u polufinalu dali sve od sebe i hrabro “poginuli”. Trn je protiv Dobrkovića imao svoje prigode, ali Dobrkovići su bili umješniji slavili 2:0 pogocima Tomislava Crnjca i Ivana Solde. Susret Ljutog Doca i Kočerina, momčadi koje su do sada osam puta osvojile Ligu (Ljuti Dolac pet puta, Kočerin tri puta) dugo je bilo tvrdo i neizvjesno, s malo prigoda i bez pogodaka. Prema snazi dva protivnika i uspješnosti na dosadašnjim izdanjima Lige, ova utakmica svakako je bila finale prije finala. Sredinom drugog poluvremena Ljutodočani su zaigrali odlučnije, pa preko Danijela Vasilja i Tomislava Tole stekli naizgled nedostižnu 2:0 prednost. Onda je Marko Kvesić smanjio na 2:1, zatim zabio i drugi pogodak... Odluka je pala nakon izvođenja udaraca s bijele točke. Ljuti Dolac bio je uspješniji i slavio s ukupnih 5:3, na veliku radost svojih pristaša. Polufinalni susreti u Klancu izazvali su veliko zanimanje gledatelja, pa su se oni koji nisu na vrijeme zauzeli mjesto u gledalištu morali penjati na okolne zidove, stolove, ograde ili stabla da bi vidjeli barem nešto od igre. Bilo je i ponešto iskrica, kako na vrelom asfaltu i klupama, tako i u gledalištu.

Bez ozbiljnih incidenata

U igrališe su doletjele brojne role papira, te poneka petarda. Srećom, policija i osiguranje ipak nisu morali ozbiljnije intervenirati, pa je sve završilo međusobnim stiskom ruku i čestitkom pobjednicima. Organizatori iz Športskoga saveza mogu odahnuti, jer bez ozbiljnog incidenta odigrano je 50 utakmica (36 u skupinama, osam u osmini finala, četiri u četvrtfinalu i dvije u polufinalu). Ukupno gledajući suđenje je bilo korektno, uz poneki previd (valjda nenamjeran). Tribine su redovito bile pune, a strijelci su zabili 288 pogodaka - 5,76 po susretu (plus šesterci). Ostaje odigrati još finale, koje će sigurno kao i prethodnih godina biti pravi nogometni spektakl pred krcatim tribinama stadiona na Pecari. Draž finalnog susreta nije samo pobjeda i naslov prvaka općine nego i nastup na turniru za malonogometnih općinskih prvaka Hercegovine, koji se ove godine održava u Stocu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.