polufinala

Đoković prvi finalist Mastersa, čeka Federera ili Murrayja

Foto: Screenshot Youtube
Đoković prvi finalist Mastersa, čeka Federera ili Murrayja
11.11.2012.
u 18:01
Masters u Londonu, polufinale: Novak Đoković-J.M Del Potro 4:6, 6:3, 6:2. Od 20.45 za finale igraju Roger Federer i Andy Murray.
Pogledaj originalni članak

Novak Đoković igrat će u finalu teniskoga ATP Mastersa u Londonu. On je u poluzavršnici pobijedio Juana Martina del Potra sa 4:6, 6:3, 6:2 i tako uzvratio 24-godišnjem Argentincu za jedan od najbolnijih poraza u karijeri, onaj za olimpijsku broncu prije tri mjeseca u Londonu.

Del Potru je očito odgovarala uloga postranika u društvu četvorke koja će dati pobjednika pa je u otvaranju meča bio puno mirniji i precizniji te dobio prvi set sa 6:4. No, u nastavku dvoboja presudila je Đokovićeva kvaliteta, pri vodstvu od 5:2 u trećem setu servirao je za meč, a takvu će priliku Srbin rijetko propustiti.

U dvoboju koji je potrajao dva sata i 12 minuta Đoković je pogodio devet asova te iskoristio četiri od deset prilika za oduzimanje suparnikova servisa. Del Potro je bio kraći: iskoristio je dvije od sedam prilika za break.

Kao i na olimpijskom turniru, u poluzavršnici Mastersa našla su se ista četvorica tenisača (Federer, Murray, Đoković i Del Potro), no Srbin nije ovaj put izvukao kraći kraj. Drugi put u karijeri je u finalu Mastersa, 2008. je turnir najbolje osmorice i osvojio - u Šangaju je pobijedio Davidenka sa 6:1, 7:5.

- Gotovo mi je svejedno s kim ću igrati u finalu, s Federerom ili Murrayem. Važno je da ja odigram najbolje što mogu i da budem što agresivniji. Ne smijem suparniku prepustiti inicijativu - poručio je Đoković, koji je tako ostao jedini sudionik Mastersa koji može osvojiti svih 1500 ATP bodova i 1,760.000 USD, koliko pripada nepobijeđenom prvaku.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.