Australian Open Ljubičić

Đoković: Dodig me je u prva dva seta natjerao na moj maksimum

Foto: Reuters
Đoković: Dodig me je u prva dva seta natjerao na moj maksimum
20.01.2011.
u 10:32
- Dobar dio susreta bio sam Novaku ravnopravan suparnik, no kasnije sam tjelesno pao - priznao je Dodig.
Pogledaj originalni članak

Ivan Ljubičić će četvrti put u karijeri igrati u trećem kolu Australian Opena, drugi hrvatski tenisač je, nakon četiri seta (6:3, 6:7 (7), 6:4, 7:6 (5)), u 2. kolu na tribine poslao Francuza Benoita Pairea, 145. tenisača svijeta.

Sljedeći je Almagro

Bio je to meč u kojem je Francuz sam sebe odveo u poraz - Paire je postigao 59 izravnih poena (Ljubičić 29), a čak 66 poena izgubio je na svojim pogreškama.

– Tko igra za raju i zanemaruje taktiku, završit će karijeru u nižerazrednom Vratniku. Ta rečenica najbolje opisuje ovaj meč – našalio se Ljubo posluživši se stihom legendarne pjesme Zabranjenog pušenja.

U borbi za osminu finala sutrašnji suparnik mu je 14. tenisač svijeta, Španjolac Nicolas Almagro. Ivan u dosadašnja tri meča s Almagrom ima tri pobjede.

– Pobijedio sam ga u posljednjem meču prošle godine, na zemlji u Rimu, no u tom sam se susretu i ozlijedio. S njim imam lijepe i ružne uspomene. Imam dobru priliku za pobjedu – rekao je uoči meča Ljubičić.

Treći tenisač svijeta Novak Đoković bio je u 2. kolu previsoka prepreka Ivanu Dodigu i slavio je u četiri seta - 7:5, 6:7 (8), 6:0, 6:2). No, Međugorac je igrao odlično, posebice u drugom setu koji je u dramatičnom tie-breaku odlučio u svoju korist.

Dodigovi problemi s leđima

– Prva dva seta protiv Đokovića bila su ravnopravna i potpuno otvorena, ali sam kasnije tjelesno popustio. Naime, zbog teškoća s leđima nisam previše trenirao nakon nastupa u Madrasu, a uz to sam i protiv Karlovića imao jako težak meč. Sve u svemu, dobro sam igrao i moram na kraju biti zadovoljan ovogodišnjim nastupom u Melbourneu – rekao je nakon susreta Dodig.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.