PRODUŽEN PRITVOR

Djevojku sumnjiče za pljačku banke i krađu auta

Foto: VL FOTO
Djevojku sumnjiče za pljačku banke i krađu auta
30.06.2010.
u 10:20
Djevojka je čuvala stražu dok su banku pljačkali Ćulum, Šikman, Puzić i Drljača, kao i za krađe vozila
Pogledaj originalni članak

Još dva mjeseca bit će produljen pritvor Dejani Mitrašinović (24), djevojci Slaviše Ćuluma (26), te Bojanu Šikmanu (23), Draganu Puziću (22) i Nemanji Drljači (22) iz Banjaluke osumnjičenim da su Ćulumu (26), koji je uhićen nakon 40 dana skrivanja, pomogli u pljački ProCredit banke 21. svibnja u naselju Zalužani iz koje je odneseno 11.000 KM. Djevojka je čuvala stražu dok su banku pljačkali Ćulum, Šikman, Puzić i Drljača. Policija je sumnjiči i za krađu audija 80 u Laktašima s kojima su se taj dan dovezli u pljačku.

Uhićeni su u akciji “Kasper”, koja je pokrenuta 24. travnja, dan nakon što je ubijen Slavišin brat Nedeljko Ćulum (19), a ranjen Jovan Jošilo. Slaviša je osumnjičen za pokušaj ubojstva Jošila, koji se tereti za ubojstvo mlađeg Ćuluma. Do obračuna je došlo kod benzinske crpke Parma Trend, poslije klasične sačekuše koju su za Jošila pripremila braća Ćulum te Dejan Kostić i Dejan Ćajić (24). Poslije toga je došlo do jurnjave ulicama i pucnjave u kojoj je mlađi Ćulum pogođen u glavu.

Ubrzo poslije pucnjave Kostić i Jošilo su uhićeni, a pobjegli su Ćajić i stariji Ćulum. Ćajić je uhićen 10. svibnja, a Ćulum (26) u ponedjeljak, 31. svibnja poslije 40 dana skrivanja i odmah je upućen u pritvor, koji mu je određen dok je bio u bijegu.

Protiv Slaviše Ćuluma podignuto je 10 optužnica za razne pljačke, izazivanje opće opasnosti i nasilje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.