BORAC

Debi u Ligi prvaka

Foto: Dejan Moconja
Debi u Ligi prvaka
13.07.2011.
u 16:06
U Borcu puni optimizma: Učinit ćemo sve da pobijedimo, za ovakve mečeve se živi
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Borca će večeras pisati povijest svog kluba. U prvom nastupu u kvalifikacijama za Ligu prvaka Banjalučani da će u Haifi pokušati izboriti što povoljniji rezultatom pred uzvrat 20. srpnja.

Cvetkovićeve promjene

Crveno-plavi su pred ovaj meč puni optimizma i imaju veliku želju dokazati se na međunarodnoj sceni. Trener Zvezdan Cvetković će u meču u Haifi izvršiti određene promjene. Boris Raspudić će igrati na desnom beku, dok će ispred njega napadati Milan Stupar. U špici će usamljen biti Duško Stajić, tako da će Borac nastupiti u formaciji 4-2-3-1.

- Nije mi ovo nepoznata pozicija. Igrao sam u špicu tokom karijere. U ovom duelu prednost ima Maccabi zbog većeg iskustva u europskim kupovima. Mi se nećemo predati. Idemo da odigramo muški pa što bude. Središnji defenzivci Maccabija su sporiji i ako budu igrali visoku obranu, pokušat ću im pobjeći. Želimo zaista u Haifi doći do gola mislim da bi nam to puno značilo za revanš pred našim navijačima – istaknuo je napadač Duško Stajić. Pouzdani defenzivac Dragoslav Stakić će imati težak posao zaustaviti Janiv Katanom te Vladimirom Dviašvilijem. - Za ovakve mečeve se živi tako da ne sumnjam da ću ja, ali i moji suigrači odigrati kvalitetno i da ćemo učiniti sve što možemo da ostvarimo povoljan rezultat za uzvrat. Pogledali smo četiri prijateljska meča Maccabija i smatram da su veoma iskusan tim. U odnosu na prošlu sezonu promijenili su tim, ali i dalje imaju opasan igrački kadar. Katan je posebno opasan kad primi loptu da ne razmišlja puno kad se nađe u šansi, ima slobodu u igri, dok je Gruzijac robusniji. Od ostalih igrača bih izdvojio Bokolija – rekao je Stakić.

Nema treme uoči debija

Defenzivac Borca ističe da nema treme pred debi nastup u Ligi prvaka.

- Ne vidim zašto bi bilo. Ovo je za sve nas velika prigoda da pokažemo svoju kvalitetu. Borac mora u svaki meč ući s ciljem da pobjedi. Mi ćemo imati nešto zatvoreniju varijantu, ali vjerujem da ćemo biti u prilici da ugrozimo protivnika. Najpovoljnije bi bilo da pobijedimo, premda ne bi bili razočarani ni neriješenim – istaknuo je Stakić. Banjalučani će u Haifi imati podršku 20 navijača Lešinara koji će krenuti preko Beograda redovitom linijom. Pored njih na tribinama stadiona će biti i članovi Veleposlanstva BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SB
sbb
05:27 14.07.2011.

fino su se pokazali