LIVNO

Dani otvorenih vrata i ove godine izazvali zanimanje

Foto: Željka Mihaljević
Dani otvorenih vrata i ove godine izazvali zanimanje
07.05.2011.
u 17:41
Ova srednja škola prva je na području HB županije upriličila Dane otvorenih vrata
Pogledaj originalni članak

Livanjska Srednja strukovna škola „Silvije Strahimir Kranjčević“ prva je škola na području Hercegbosanske županije koja je prošle godine upriličila Dan otvorenih vrata za sve osnovce, buduće potencijalne učenike, kao i njihove roditelje. S tom praksom nastavili su i ove godine te su vrata škole otvorena za obilazak učionica, specijaliziranih kabineta i prezentaciju učeničkih aktivnosti.

Osnovci i roditelji

Mnoštvu posjetitelja vrata je na simboličan i svečan način otvorio zamjenik ravnatelja profesor Saša Grabovac.
Srednja strukovna škola u Livnu odavno je već otvorila svoja vrata napretku i međunarodnim projektima. U GTZ projektu njemačke vlade sudjeluje već šestu godinu, zahvaljujući kojemu je dobila suvremenu opremu za kvalitetnije izvođenje nastave u jezičkom i strukovnim kabinetima.

ISO certifikat

Nastavnici su prošli cijeli niz stručnih usavršavanja, a prije tri godine dobila je certifikat za sustav upravljanja ISO 9001: 2008. Učenici koji već pohađaju ovu školu kažu da bi svakome preporučili da je upišu, a oni koji pohađaju hotelijersko-turistički smjer, te kuhari, na pravi domaćinski način primili su sve posjetitelje, omogućili im da kušaju jela koja su sami priredili i osvježe se koktelima i drugim osvježavajućim napitcima pripremljenim u njihovoj radionici. Posjetitelji su vidjeli fonolaboratorij za učenje stranih jezika, vrhunski opremljen kabinet u kojemu praktična znanja stječu budući frizeri. Osim spomenutih zanimanja u ovoj školi se obrazuju elektrotehničari, tehničari, mehaničari, elektroničari, elektromehaničari, tehničari za vozila i vozna sredstva te automehaničari.

Dan otvorenih vrata škole upotpunjen je sportskim natjecanjima učenika u odbojci, nogometu i stolnom tenisu Za vrijeme trajanja ove manifestacije ljubitelji sporta mogu uživati i u finalnim sportskim natjecanjima učenika u odbojci, nogometu i stolnom tenisu. Srednja strukovna škola “Silvije Strahimir Kranjčević” broji oko 600 učenika, obrazuje učenike za trogodišnja i četverogodišnja zanimanja, a sadrži i jedan odjel osobnih usluga, kao što je onaj frizerski.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.