Lige prvaka MZ

Danas finale Meljakuše i Međugorja

Danas finale Meljakuše i Međugorja
02.09.2012.
u 12:19
Veliko finale igra se večeras u 21 sat, susret za treće mjesto u 20 sati
Pogledaj originalni članak

U večerašnjem finalu malonogometne Lige prvaka mjesnih zajednica snage će za Večernjakov pehar odmjeriti momčadi Meljakuše, kao predstavnika Posušja, i Međugorja, kao predstavnika Čitluka.

Zasluženo finale

Bit će to po svemu veliko finale, kako na samom terenu tako i na tribinama Srednjoškolskog sportskog centra u Stocu, gdje su u polufinalnoj večeri navijači obje ekipe stvorile odlično ozračje. U finalu su dvije ekipe koje od početka nisu doživjele ni jedan poraz. “Međugorska zvona zvone, da pozdrave šampione…“ “Moja Meljakuša, moja Meljakuša…“ -orilo se u prepunom sportskom centru tijekom polufinalnih utakmica, a sve je to bilo začinjeno i bakljama i na kraju velikim slavljem igrača i njihovih navijača. Polufinalnu večer posjetilo je ukupno oko 600-700 gledatelja, dok se u finalu očekuje i već posjet. U prvoj polufinalnoj utakmici Meljakuša je bila bolja od Ljutog Doca, predstavnika Širokog Brijega. Prvo je poluvrijeme proteklo bez golova. U nastavku je sve bilo dosta borbenije i dramatičnije. Svaka je akcija i prigoda za pogodak nagrađivana ovacijama publike, koja je gotovo cijelo vrijeme bila na nogama navijajući za svoje ljubimce. U takvom ozračju za vodstvo Meljakuše nakon slobodnog udarca pogađa Darijo Penava. Tada se igra još više razbuktala pa su obje ekipe imale prigode za postizanje pogodaka. Sijevalo je sa svih strana, pogađale su se grede i vratnice… Posljednje minute utakmice Ljuti Dolac je igrao bez vratara tj. vratar je bio i igrač u polju, a sve ne bi li se poravnao rezultat. U tome nisu uspjeli, a Meljakuša je u posljednjim sekundama preko Ante Čambera došla i do 2:0. Tada je sve proključalo, a navijači Meljakuše su uz upaljene baklje skandirali “Šampioni, šampioni…“. I u drugoj polufinalnoj utakmici bilo je dosta neizvjesnosti i preokreta. Drugi finalist odlučen je tek nakon izvođenja šesteraca. Ekipa Grude Centar, predstavnik Gruda, odlično je ušla u dvoboj s ekipom Međugorja, predstavnika Čitluka. Već nakon 15-ak minuta igre Grude Centar su imale vodstvo od 2:0 (pogodili su Zoran Javornik i Ivan Šimić), a Međugorje je u tim trenucima izgledalo pomalo zbunjeno. Igrači Gruda bili su znatno jači u duelima na terenu, a što je malo poremetilo igru Međugorja, u čijim su redovima uglavnom lakši igrači koji su i dobri tehničari. Ipak, u posljednjim sekundama prvog poluvremena za Međugorje je pogodio Tomislav Pavlović i tako svoju ekipu vratio u utakmicu.

Raspored

U nastavku obje ekipe idu na sve ili ništa. Međugorje je preko Stanislava Vasilja poravnalo na 2:2 a što je ostalo i do kraja utakmice pa se pristupilo izvođenju šesteraca. U posljednjoj seriji šesteraca Boris Miloš je za Grude pogodio samo vratnicu a na drugoj strani za Međugorje je siguran bio Tomislav Pavlović i tako svoju ekipu odveo u veliko finale. Uslijedilo je veliko slavlje igrača i navijača Međugorja. Finalni susret Lige prvaka mjesnih zajednica na rasporedu je večeras u 21 sat, dok će za treće mjesto u 20 sati igrati Ljuti Dolac i Grude Centar.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.