Brčko:

Zbog neizvršenja sudske odluke Niko Stoparić kažnjen s 3.000 KM

Zbog neizvršenja sudske odluke Niko Stoparić kažnjen s 3.000 KM
08.04.2017.
u 10:30
Pogledaj originalni članak

Postupajući po optužnici Tužiteljstva Brčko distrikta, Osnovni sud u Brčkom donio je presudu kojom je bivšeg šefa Odjela za obrazovanje u lokalnoj vladi Niku Stoparića nepravomoćno osudio na novčanu kaznu od 3 000 maraka zbog neizvršenja sudske odluke u predmetu 'Europski univerzitet'. 

Optužnicom podignutom krajem prošle godine Tužiteljstvo Brčko distrikta stavilo je na teret Stopariću da, obavljajući funkciju predstojnika Odjela za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta, nije postupio po pravosnažnoj presudi koju je prethodno u upravnom sporu po tužbi Europskog univerziteta donio Apelacijski sud u ovom gradu.

Nakon što je ta presuda uz upravni predmet dostavljena Odjelu za obrazovanje na ponovno rješavanje, Stoparić suprotno Zakonu o upravnim sporovima Brčko distrikta umjesto poništenog upravnog akta nije u roku od 15 dana donio novi upravni akt, navedeno je u optužnici. 

 Stoparić je nepravomoćno osuđen za kazneno djelo neizvršenja sudske odluke za koje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3 000 maraka, priopćeno je iz brčanskog Tužiteljstva.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.