Istraga

Zbog mita osuđeni kirurg iz VMA ‘tajno’ radio u banjolučkoj bolnici

Zbog mita osuđeni kirurg iz VMA ‘tajno’ radio u banjolučkoj bolnici
21.03.2016.
u 11:00
Pogledaj originalni članak

Uprava Kliničkog centra RS doznala je da u toj ustanovi radi liječnik iz Srbije Bojan Gulić koji je nedavno pravomoćno osuđen na tri godine zatvora jer je kao specijalist grudne kirurgije u VMA-a u Beogradu primao mito od pacijenata i njegovih srodnika. Istom presudom Guliću je izrečena i zabrana vršenja liječničkog poziva od tri godine i oduzeta mu je imovinska korist pribavljena izvršenjem kaznenog djela, i to 2400 eura i 300 švicarskih franaka.

Zamjenik glavnog ravnatelja UKC-a Banja Luka Dušan Majkić rekao je na konferenciji za novinare da su ovu informaciju vidjeli na portalu Prizivnog suda u Beogradu i odmah reagirali. Tek se treba sagledati ishod ovog slučaja. Inače, nakon pola godine provedenih u pritvoru, Gulić je tek nedavno osuđen jer je od prosinca 2009. do ožujka 2010. u pet navrata uzeo mito. Naime, najprije bi s pacijentima ili njihovim srodnicima dogovarao prijem na bolničko liječenje, kontrolni ili konzultacijski pregled pa bi od njih zahtijevao novac.

Kao olakšavajuće okolnosti navodi se djelomično priznanje, osobne i obiteljske prilike, dok su otežavajuće to što su njegovi pacijenti bili uglavnom teški bolesnici te da je, iskorištavajući njihov položaj, određivao i tražio “kao tarifu” iznose koje su morali platiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.