Lipstick

Zarađeni novac od prostitucije ‘prali’ i kupovinom ovaca

Zarađeni novac od prostitucije ‘prali’ i kupovinom ovaca
30.10.2015.
u 06:15
Pogledaj originalni članak

Samir Kurtović je osumnjičen da je kao vođa skupine, čiji su članovi Omer Nargalić i Melisa Šehović, duže vremensko razdoblje u Sarajevu organizirao pružanje seksualnih usluga. Kurtović je na ime organiziranja tih usluga ostvarivao dnevnu zaradu od 1000 KM. To je samo dio optužbi protiv uhićenih u akciji “Lipstick”. - Novac je ubacivan u legalne novčane tokove, i to kupovinom stada ovaca, koza i krava koja su potom prodavana kao kurbani - kazao je tužitelj Senad Osmić.

Dnevnica od 1000 KM

- Prema dokazima kojima raspolažemo, u ovom slučaju postoji skupina za organizirani kriminal sa svim elementima koje ona podrazumijeva i ta skupina postoji već duže vremensko razdoblje, zasigurno od početka 2014., a u njoj djeluje veći broj osoba koje imaju zasebne zadatke, od posredovanja, pružanja seksualnih usluga, organiziranja prijevoza ili smještaja za klijente - istaknuo je Osmić. Istražitelji SIPA-e su presreli mnoštvo njihovih razgovora. Jedan od njih, između ostalog, dokazuje i da je Kurtović, inače nezaposleni prometni tehničar, na ovaj način ostvario veliku imovinsku korist. - U jednom od presretnutih razgovora čuje se kako Kurtović govori da je kupio kuću i devet duluma zemlje. Odakle njemu novac za takvu investiciju? - istaknuo je tužitelj Osmić dodajući kako je, prema do sada prikupljenim dokazima, Kurtović dnevno zarađivao 1000 maraka. Tužitelj je prezentirao sudu još nekoliko razgovora između Kurtovića i klijenata kojima je osiguravao seksualne usluge, ali i razgovor koji dokazuje da je podvodio maloljetnice. Tako nepoznata osoba u telefonskom razgovoru pita Kurtovića koliko mu djevojaka može dovesti, a on odgovara - koliko god je potrebno te da cijena ostaje ista, 200 eura po satu. - U sljedećem razgovoru između Kurtovića i novog klijenta čuje se kako mu nepoznata osoba govori: “Trebam nešto mlado”, a on odgovara: “Ima nešto od 16”. Klijent potom pita jesu li godine problem, a Kurtović odgovara kako nema nikakvih problema - kazao je tužitelj i dodao kako je ovo samo mali dio ukupnih presretnutih i kompromitirajućih razgovora osumnjičenih. Sucu se obratio i osumnjičeni Nargalić.

Pobožan čovjek

- Ja sam vjernik, nešto ovakvo što mi se stavlja na teret nikada ne bih počinio niti imam ikakve veze sa Samirom. Otac sam maloljetnog djeteta i nakon deset i pol godina zatvora nikada sebi ne bih dopustio da se uvalim u ovakvo nešto. Znam da je ovo Božje iskušenje, ali javljam se, evo, za sve što treba i kako treba. Imam dijete i bolesnu majku, ovakvo nešto mi nikada ne bi palo na pamet - kazao je vidno uznemireni Omer Nargalić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.