U banjoluškom mjestu Bukvalek

Zadavio ženu, bacio je u septičku jamu pa se ubio

Zadavio ženu, bacio je u septičku jamu pa se ubio
02.09.2015.
u 07:33
Nikodin Dedić (57), izbjeglica iz Hrvatske, ubio je svoju dvije godine mlađu suprugu Slavicu Škorić pa se bacio u rijeku
Pogledaj originalni članak

Nikodin Dedić (57), iz banjolučkog naselja Bukvalek, zadavio je svoju dvije godine mlađu suprugu Slavicu Škorić te je ostavio u septičkoj jami, a potom otišao na obalu Vrbasa i bacio u rijeku i utopio.

Nesvakidašnji zločin policija je razotkrila nakon što je pronašla njegovo tijelo u blizini Osnovne škole "Branislav Nušić" u naselju Toplice u ponedjeljak iza podne, a tek predvečer i njezino, sakriveno nekoliko metara od obiteljske kuće.

Šokantna istina

- Policija je kraj rijeke prvo pronašla njegov mobitel, novčanik i njihove dokumente pa se sumnjalo da su oboje završili u Vrbasu.

No, kasnije se otkrila šokantna istina. Pretražili smo kuću i tu tek uočili tragove nasilja.

Obilazili smo unakolo i dozivali njegovu suprugu, ali uzalud.

Nekoliko metara od kuće nalazila se septička jama koja je bila prekrivena limom, točnije odsječenim krovom od auta.

Podigli smo lim i vidjeli nesretnu Slavicu Škorić kako leži zgrčena u vodi do pola, navode istražitelji. Susjedi navode da je ovaj bračni par u posljednje vrijeme bio u krizi zbog Nikodinove ljubomore i narušenog psihičkog zdravlja.

- Mislim da je bio jako ljubomoran. Na primjer, Slavica je u naselje Toplice, koje je pet-šest kilometara udaljeno od njihove kuće, morala ići pješke jer nije smjela sjedati u auto susjeda koji bi stajali da je povezu jer se bojala muža. S druge strane, Nikodin je bio jako vrijedan, uglavnom tih i povučen i bez velike komunikacije i druženja sa susjedima, ali i bez ikakvih sukoba.

Njegova kuća se nalazi izolirana od ostatka naselja pa se sva komunikacija sa susjedima zasnivala na kratkom pozdravu i razmjeni nekoliko riječi.

- Oni su u Banju Luku doselili iz Hrvatske odakle su izbjegli za vrijeme rata. Prvo su živjeli u jednoj kući u naselju Tolice, a poslije su obnovili staru kuću u Bukvaleku, u zaseoku Dedići, odakle je Nikodin i podrijetlom.

U braku su stekli troje djece, kćer koja je živjela s njima i dva sina koji su se odvojili.

Nitko se nije nadao

Djeca nesretnih supružnika, rodbina i prijatelji, koji su se okupili oko kuće žalosti, jučer nisu bili raspoloženi za razgovor s novinarima. Njihov vidno potreseni sin Zoran je kratko kazao kako u svakoj obitelji postoje problemi, ali da se ovome nitko nije nadao.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.