Nakon tragedije kod Teočaka

Vikendicu u kojoj su izgorjeli otac, sin i njihov prijatelj zapalio je stari štednjak

Vikendicu u kojoj su izgorjeli otac, sin i njihov prijatelj zapalio je stari štednjak
18.04.2017.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Nakon što su kod Teočaka tragično nastradali Sanel Ibrahimović (41), njegov sin Vedin (12) i Safet Mehić (50), prvi rezultati vještačenja upućuju na to da je požar izazvao stari štednjak “bubnjara” u improviziranoj vikendici na obali jezera Sniježnica.

Naloženo vještačenje

Admir Arnautović, glasnogovornik Tužiteljstva u Tuzli, rekao je da je izdana naredba vještaku protupožarne struke koji će tek utvrditi točan uzrok požara.

- Postupajući tužitelj izdao je naredbu vještaku protupožarne struke da utvrdi uzrok požara. U objektu nije bilo struje, tako da vještak elektrostruke neće raditi vještačenja, kazao je Arnautović. Preliminarni rezultati obdukcije upućuju na to da je smrt nastupila uslijed gušenja, a tijela stradalih su potom potpuno izgorjela. Zbog njihove neprepoznatljivosti, mora se raditi i na utvrđivanju identiteta.

- Tijela su karbonizirana i nije ih moguće prepoznati, pa se stoga mora raditi i na utvrđivanju njihova identiteta. Velika je vjerojatnost da su to ljudi čija imena se spominju u medijima, međutim, to se mora pouzdano utvrditi, objasnio je Arnautović. Požar je izbio u subotu u večernjim satima u vikendici čiji je vlasnik nastradali Mehić iz Teočaka, rodom iz Bijeljine, a s njim su unutra bili Ibrahimović i njegov sin. Iza siromašnog Sanela Ibrahimovića ostala su još dva maloljetna sina u povratničkom naselju Srednja Trnova, Alen (14) i Tajsir (12), za koje se trenutačno prikuplja humanitarna pomoć. Svjedoci kažu kako su požar primijetili s druge strane jezera, ali zbog nepristupačnosti terena nisu mogli stići u pomoć radi gašenja. Budući da je objekt bio uglavnom od drva, vatrena stihija ga je “progutala” za kratko vrijeme i od njega je ostalo samo zgarište.

Pomoć dvojici sinova

Poslije ove nezapamćene tragedije kod Teočaka u povratničkom mjestu Srednja Trnova vode se aktivnosti vezane uz organizaciju pokopa i prikupljanje pomoći za Sanelovu djecu Alena (14) i Tajsira (12). Braniteljske organizacije općine Teočak odlučile su se organizirano nastupiti i zajedno s Centrom za socijalni rad općine Teočak, Službom za braniteljsko-invalidsku zaštitu i općinskim načelnikom, preko računa Organizacije razvojačenih branitelja, organizirati prikupljanje pomoći koja će se transparentno staviti na raspolaganje Sanelovoj djeci.

Prijatelji su jučer kazali medijima kako će sve učiniti da se pomogne ovoj dvojici dječaka, da im se osigura sva potrebna pomoć kako bi nakon ove tragedije bar mogli normalno živjeti i imati neke prihode. Ova tragedija potresla je cijeli kraj i šire, a jučer su se mnogi potaknuti medijima javljali kako bi pomogli sinovima poginuloga Sanela. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.