Željeznice RS objavile snimku

VIDEO Vlak udario automobil: Vozačica ignorirala znak stop

Foto: Screenshoot
VIDEO Vlak udario automobil: Vozačica ignorirala znak stop
05.09.2023.
u 20:08
Pogledaj originalni članak

Nesavjesna vozačica se nije zaustavila na znak za zaustavljanje preko pružnog prijelaza u Prijedoru, nakon čega se zaglavila na tračnicama. 

Snimka koji su objavile Željeznice RS, pokazuje vozačicu koja prolazi nakon što se spustila rampa. Ostala je na trančicama te je izašla iz automobila, a potom je naišao vlak i udario u vozilo.

 

 

Iz Željeznica RS (ŽRS) navode kako je ovaj događaj izazvan nepažnjom mogao imati katastrofalne posljedice.

"Izvanredni događaj izazvan nepažnjom vozača putničkog vozila na putnom prelazu "Trinaesta" u Prijedoru, mogao je izazvati katastrofalne posljedice. Iznova vidimo da ni najsuvremenije osiguran putni prijelaz na prugama, ne može spriječiti nezgode i sačuvati živote, ako ne postoji odgovornost i svijest svakog sudionika u prometu, kada je u pitanju poštivanje zakonskih i prometnih propisa", navode iz ŽRS.

Podsjećaju kako vlak uvijek ima prednost, te kako svi vozači trebaju biti odgovorni i zaustaviti se ispred pružnog prijelaza, čprenosi Klix.ba.

"Željeznice Republike Srpske iznova apeliraju na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obvezno se zaustave ispred putnog prijelaza i sigurno nakon prelaska pruge, nastave vožnju. Zaustavite se ispred putnog prelaza. Vlak uvijek ima prednost!", priopćili su iz ŽRS.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.