Sarajevo

Upucao ga zbog štete od 15 mil. KM

05.03.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Teufik Mušić (64), bivši djelatnik Udbe, optužen da je u veljači prošle godine ispred zgrade Elektroprivrede u Sarajevu pokušao ubiti Fejsala Hrustanovića (70), člana Uprave ovog poduzeća, za jučerašnjeg suđenja je ispričao da se njegova obiteljska rent-a-car tvrtka “Neckar”, koja bavila i prodajom zrakoplovnih karata, nakon rata osigurala u BH osiguranju, na čije čelo je 1997. došao od ranije mu iz viđenja poznati Hrustanović, piše Večernji list BIH. Kasnije je to postalo Triglav osiguranje, a Fejsal je i dalje bio direktor.

Kamata ‘boli glava’

Naveo je da su korektno surađivali, te da se čak i konzultirao s njim za veće poslove. Nakon što mu je 2001. OHR ponudio predugovor o suradnji, s klauzulom od 75 dana odgođenog plaćanja, požalio se Hrustanoviću da nema dovoljno obrtnih sredstava da bi mogao potpisati taj ugovor, pa ga je ovaj poslao kod Emine Ćorić u Comerc banku da mu odobri revolving od 500.000 KM te obećao dati policu osiguranja, što kasnije nije učinio. - Ni dan-danas ne znam koji su njegovi razlozi da mi sve ovo uradi, kazao je Mušić, te ispričao kako je nakon toga tvrtka dospjela u dugove, koje je on rješavao, između ostalog i tako što mu je Hrustanović u dva navrata posudio po 200.000 KM, uz “boli glava” kamatu. Mušić mu je kao jamstvo dao mjenice tvrtke, a Hrustanović mu je poslije toga zbog preostalog duga od 85.000 KM blokirao račune i kompletan vozni park. Također mu nije platio naknadu Casko osiguranja za vozila koja su u međuvremenu ukradena. Ta agonija je trajala sve do lipnja 2007. kada je donesena konačna presuda u njihovom međusobnom sporu, kojom su blokirana vozila postala slobodna za rad. U međuvremenu je Mušić od stresa obolio, te imao operaciju srca. Šteta koju je pretrpio, kaže, nije manja od 15 mil. KM.

Čip u glavi

- U prosincu 2014. dobio sam presudu te tražio Fejsala da mu je pokažem. Čekao sam ga pola sata. Kad smo se sreli, spomenuo mi je majku i rekao: “Tužakaš me nešto. Nema suda u ovoj državi koji će mene osuditi.“” Tad mi je pukao čip u glavi, ispričao je Mušić, tvrdeći da, unatoč tome što je ispalio četiri hica, nije imao namjeru ubiti, a da su ga Fejsalovi povici vratili u realnost te je mirno sačekao policiju i predao se. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.