PLITVIČKA JEZERA

Uhićen 'Huligan na stereoidima' koji je na utakmici pucao iz zolje

Uhićen 'Huligan na stereoidima' koji je na utakmici pucao iz zolje
13.09.2022.
u 19:25
Sudeći po snimci, dio naprave eksplodirao je i među navijačima na tribinama koji su snimali 'minobacača'. Njima je događaj bio šaljiv, svjedoči snimka, no klubu za koji navijaju ovih dana nije do smijeha
Pogledaj originalni članak

Glasnogovornica PU Ličko-senjske Maja Brozičević javila je da je mladić koji je ispalio eksplozivnu napravu iz zolje na nogometnoj utakmici ovog vikenda na Plitvicama danas tijekom dana identificiran, uhićen i sproveden u prostorije PU ličko-senjske na razgovor. 

“Riječ je o mladiću iz Smoljanca rođenom 1996. godine. Za sada je u tijeku ispitivanje i utvrđivanje činjenica nakon čega će biti poznato za što ga teretimo” kazala je Maja Brozičević iz ličke policije.

Huligan na steroidima', kako su ga u silnim komentarima prozvali čitatelji, vjerojatno nije slutio da će njegovo ispaljivanje eksplozivne naprave iz prerađene zolje na nogometni teren na Plitvicama u javnosti zapravo postati neugodan predmet sprdnje, ali i istrage policije i disciplinskog suca. 

Na snimci koja se proširila internetom s 1. županijske lige Ličko-senjske županije u kojoj su se ovog vikenda na Plitvicama susreli igrači NK Plitvičkih Jezera i NK Sokolac iz Brinja vidi se da domaći navijač iz improviziranog raketnog bacača, koji podsjeća na kostur zolje, ispaljuje neidentificirani projektil na teren među igrače gdje je naprava i eksplodirala. No sudeći po snimci, dio naprave eksplodirao je i među navijačima na tribinama koji su snimali 'minobacača'. Njima je događaj bio šaljiv, svjedoči snimka, no klubu za koji navijaju ovih dana nije do smijeha. 

– Ograđujemo se od tog izgreda i osuđujemo ga. Kako smo u savezu doznali od kolega na terenu, ovo se ispaljivanje dogodilo prije početka utakmice, prilikom zagrijavanja, kada je većina igrača bila još u svlačionicama. Disciplinski sudac istražuje čitav događaj i donijet ćemo odluku o kazni klubu domaćinu, NK Plitvicama, jer ondje su bili zaduženi za osiguranje susreta i nije se smio dogoditi propust u kojem netko ovakvu napravu može unijeti na teren – kazao nam je Vladimir Romić, tajnik ličkog Nogometnog saveza. Da stvar bude gora, 'huligan na steroidima' nakon izgreda nije izbačen s tribina. Maja Brozičević, glasnogovornica ličke policije, kaže da policija provodi istragu, a objavljena snimka pomoći će u identifikaciji počinitelja vjerojatnog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.