Tuzla:

Uhićen osumnjičeni za brutalno silovanje 84-godišnje starice

Uhićen osumnjičeni za brutalno silovanje 84-godišnje starice
20.05.2016.
u 10:46
Pogledaj originalni članak

Tuzlanska policija uhitila je jučer četrdesetdvogodišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je noć ranije u tuzlanskom naselju Brdo u njenom domu brutalno pretukao, silovao, a zatim i opljačkao nepokretnu 84-godišnju staricu.

Do identiteta osumnjičenog doveo je intenzivan rad tuzlanske policije ali i Tužiteljstva TŽ-a te Federalne uprave policije koji su nakon obavljene istrage satima intenzivno radili na identifikaciji nasilnika. Tijekom dana on će biti saslušan u policijskim prostorijama a potom i predau nadležnost Tužiteljstva.

– Više informacija o ovom predmetu ćemo moći prezentirati nakon okončanja vještačenja, istražnih radnji i ispitivanja osumnjičenog u Tužiteljstvu – kazao je za Faktor Admir Arnautović, glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanske županije.

Osumnjičeni je u ranim jutarnjim satima provalio u kuću u kojoj je starica živjela sama, pretukao ju je i seksualno zlostavljao. Navodno, u kući se zadržao više od tri sata te je za to vrijeme izvršio i premetačinu stvari te ukrao dragocjenosti i određenu količinu novca.

Povrijeđenu staricu je ujutro u kući pronašao susjed te je sve prijavio policiji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.