Obrat u slučaju

Ubojica i krijumčar oslobođen

Ubojica i krijumčar oslobođen
29.01.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

- Runde su dolazile na stol, puno se popilo i oko ponoći je izbila tučnjava u kafiću pa je jedan Zagorac s kojim sam bio u društvu dobio bocom u glavu. Nismo nikoga oteli, nego smo samo tražili da potpiše da ga je udario, u slučaju da čovjek želi odštetu - tvrdio je u razgovoru za “Večernji list” prije nešto više od godinu dana Renato Prajz (41), osuđivani ubojica i švercer oružja koji je zajedno s Juricom Udovčićem (30) i Ivicom Cotom (37) bio optužen zbog otmice i iznude u kafiću Lavica u Gornjoj Stubici.

Prema presudi Općinskog suda u Zlataru, čini se kako je Prajz doista govorio istinu jer su on, Udovčić i Cota oslobođeni svih optužbi.

U obrazloženju presude sutkinja navodi kako je nesporno da su optuženici i oštećenici sporne večeri bili u kafiću i da je došlo do tučnjave, kao i to da je Cota od jednog oštećenika tražio novčanu naknadu jer ga je ovaj udario bocom u glavu.

Međutim, ostatak optužnice je nerazumljiv i nepovezan te sporan u dinamici, činjeničnim navodima i kronološkom tijeku.

- Ako mi ne isplatiš 20.000 kuna, doći ću ti doma i iskopati oči ženi i djetetu - prijetnja je koju je, prema optužnici, Cota uputio jednom od oštećenika, nakon čega je nastala talačka kriza u kojoj su Udovčić, Cota i Prajz u kafiću nekoliko sati držali zarobljene goste i konobaricu.

Kako se spominje, natjerali su ih da izvade mobitele iz džepova i stave ih na šank, nakon čega su zaključali ulazna vrata, dok je Udovčić za to vrijeme čuvao stražu, pazio da nitko ne izađe ili da ne naiđe policija.

Ipak, na suđenju ništa od navedenog nije dokazano, ponajviše zato jer su se iskazi svjedoka i oštećenika na sudu velikim dijelom razlikovali od činjeničnog opisa optužnice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.