Masovni ubojica se ne kaje

“Ubio sam je zato što sam uvjeren da je bila u ljubavnoj vezi s drugim”

04.07.2016.
u 08:37
Pogledaj originalni članak

- Ubio sam je jer sam uvjeren da je bila u ljubavnoj vezi sa Stevanom Jojićem...- u policiji je hladnokrvno pričao Siniša Zlatić (38) o tome zašto je odlučio ubiti bivšu ženu Dijanu (30) i Stevana (40), dok mu je ‘kolateralna šteta’ bilo još troje mrtvih i 22 ranjenih u noći između petka i subote, oko 1.40 sati, za vrijeme glazbenog Chiken festa u punom kafiću Makijato u Žitištu kod Zrenjanina. Iz kalašnjikova je prvo ispucao rafal Dijani u trbuh, a potom nastavio pucati u njezine prijatelje i druge goste kafića. Osim Dijane i Stevana, ubijeni su Jovana Popović (20) te Vladimir Kosović (34) i Vladimir Mijatović (40). Još četvero ranjenih je na intenzivnoj njezi po vojvođanskim bolnicama, a žrtava bi bilo i više da dvojica, konobar Isidor Sučević i gost Milan Majkić, poludjelom Siniši, inače djelatniku bratove agencije za prometne dozvole, nisu otela automatsku pušku. Motiv je ljubomora koju je osobito pokazivao nakon rastave unatrag devet mjeseci, piše Večernji list BiH.

- Nisam mogao podnijeti. Kad sam je vidio s njim u društvu, poludio sam. Napustio sam kafić. Prošao sam pored nje i pogledao je, a ona se smijala s društvom. Otišao sam kući, uzeo kalašnjikov AK-47 i dok sam išao prema kafiću, razmišljao sam kako ću ubiti nju i njega. Kad sam stigao, stao sam i viknuo: “K...o, gotovo je, bit ćeš samo moja i ničija više” i ubio sam je. I nije mi žao. Potom sam ubio i njega, a onda se više ne sjećam. Pucao sam na kog sam stigao. Morao sam je ubiti jer nisam mogao živjeti bez nje iako je dobro vodila računa o našem 9-godišnjem sinu, koji je sad siroče - pričao je bez trunke kajanja ubojica Siniša Zlatić, ne žaleći druge nedužne ljude koji su ubijeni ili ranjeni. Kasnije je ipak korigirao svoju priču, tvrdeći da ih je htio samo prestrašiti i poniziti. Djevojka Jovana Popović preminula je na rukama gosta Gorana Vrućinića (35), koji je u kritično vrijeme išao u toalet.

- Dok sam je držao na rukama, pokušao sam joj izvući jezik u nadi da će se povratiti. Bila je lijepa i jako mi je žao što je na moje oči izdahnula. Da metak nije pogodio nju, pogodio bi mene. Ona mi je spasila život, a iskreno, više bih volio da sam ja mrtav, a ona živa, tužno će Goran. Jovaninu smrt gledala je i njezina mlađa sestra. Uplakana majka ubijenog Vladimira Kosovića rekla je: - Bar da mi je sin jedinac iza sebe ostavio jedno unuče!

- Ispričali su mi da je sjedio za stolom koji se nalazio do djevojke koja je ubijena. Iz njegovog društva nitko nije ranjen, ali eto, njega je ubio na mjestu, jedva je kazala Kosovićeva majka. Nesretni Vladimir Mijatović je sjedio sa suprugom Draganom, susjedom Jojićem, koji je bio na privremenom radu u Švedskoj, i Dijanom.

- Našeg Vladu je sleđa upucao s tri hica. Ostadoše iza njega kći Anja (7) i sin Milan (11). Bio je uvijek nasmijan, spreman pomoći. Radio je kao eletrodispečer - kazala je plačući njegova tetka Slavica.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.