ubojstvo Trnovu

Ubio jednog od dva brata reketara štiteći prijatelja

Ubio jednog od dva brata reketara štiteći prijatelja
29.08.2015.
u 06:30
Ubojica Nedim Bunar pucao iz puške kad je vidio da jedan od braće Vasković s oružjem slijedi vlasnika kafića i njegovu kćer
Pogledaj originalni članak

Tridesetsedmogodišnji Nedim Bunar iz Trnova uhićen je preksinoć nakon što je ispred kafića Bistro, u trnovskom mjesto Kijevo, hicima iz puške "M48" ubio tri godine mlađeg Velibora Vaskovića iz Istočnog Sarajeva.

Kako se spominje, Bunar je nakon zločina, koji se dogodio u dijelu Trnova koji se nalazi u Republici Srpskoj, sam pozvao policijsku postaju u Federaciji BiH.

- Zločin se dogodio oko 23 sata, a desetak minuta poslije osumnjičeni je pozvao 4. policijsku upravu u Trnovu i rekao da je na području Kijeva počinio ubojstvo te da se trenutačno nalazi u naselju Presjenica gdje je i zatečen. Tom je prilikom predao pušku "M48" kalibra 7,9 milimetra s dva metka - kažu pripadnici MUP-a Sarajevo koji su osumnjičenog Bunara predali kolegama iz Istočnog Sarajeva čiji istražitelji vode cijelu istragu.

Ubojstvu je prethodila svađa između Velibora Vaskovića i njegova brata Dragana s vlasnikom kafića Bistro Goranom Granićem čiji je Bunar prijatelj. Bunar se umiješao u taj sukob i pucao je na braću kada je vidio da su oni oružjem počeli prijetiti Graniću i njegovoj kćeri. Prema nepotvrđenim informacijama, braća su pokušala reketariti vlasnika kafića Bistro.

Granićev rođak jučer je ispričao da su preksinoć braća Vasković došla u kafić Bistro i pravila probleme.

- Rođaku su prijetili da će mu zapaliti kuću. Bunar se tog dana posve slučajno našao u kafiću. Umiješao se u sukob kada je vidio da braća Vasković oružjem prijete kćeri mog rođaka. Tada je otišao do svog automobila, uzeo pušku i zapucao na Velibora koji je izišao iz kafića te s oružjem u ruci krenuo za mojim rođakom i njegovom kćeri - ispričao je rođak vlasnika kafića Bistro.

Na mjestu zločina ostali su vidljivi tragovi krvi prema kojima se može zaključiti da je ubijeni Vasković pogođen u arteriju. Inače, ubijeni Velibor i Nedim Bunar već su poznati policiji. Velibor je uhićivan više puta, a 2008. jer je hicem iz pištolja ranio vlasnika picerije Galerija u Istočnoj Ilidži Nebojšu Golijanina.

Njega i brata Dalibora u prosincu 2011. godine ranio je Dalibor Obućina s kojim su bili u sukobu.

S druge strane, osumnjičeni za ubojstvo Nedim Bunar u zeničkom zatvoru proveo je 12 godina zbog ranijeg ubojstva. U tom zatvoru pretukao je bivšeg pripadnika Al-Kaide Ali Ahmeda Ali Hamada koji je izdržavao kaznu zbog terorizma. Hamadu je rekao da je izdajnik islama pa ga pretukao.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.