Uprava za neizravno oporezivanje BiH

​U Tešnju i Tesliću oduzeta vozila vrijedna 110.000 KM

02.05.2017.
u 12:40
Pogledaj originalni članak

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH su na nekoliko lokacija u općinama Tešanj i Teslić oduzeli 22 motorna putnička vozila, ukupne vrijednosti od 110.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju vozila iz Europske unije u Bosnu i Herecgovinu, službenici UNO, Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, izvršili su provjere porijekla putničkih motornih vozila i poslovanja pojedinih auto-otpada.

Iz UNO preciziraju da su izvršene provjere na tri lokacije u Tešnju i Tesliću te pronađena 22 putnička motorna vozila bez dokaza o porijeklu i provedenoj uvoznoj carinskoj proceduri i plaćenim uvoznim dažbinama.

Prilikom provjera brojeva šasija i drugih dijelova korištena je oprema i znanje stečeno putem programa Vlade SAD-a – EXBS.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH pozvala je sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

Također, mogu se prijaviti i bilo kakve neprijatnosti s carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UNO. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.