Konjic

U operativno-taktičkoj akciji „Jezero“ pronađena improvizirani laboratorij za uzgoj Kanabisa

20.05.2022.
u 16:26
Pogledaj originalni članak

Danas su policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije – Područno tužiteljstvo Konjic realizirali su operativno-taktičku akciju „Jezero“ zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1. KZ FBiH, i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“ iz člana 371. stav 1. KZ FBiH.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Konjicu policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine vlasništvo E.Z. (1975) nastanjenog u Konjicu. Tom prilikom je pronađen improvizirani laboratorij za uzgoj kanabisa, 29 biljaka koje asociraju na biljke kanabisa u različitim fazama rasta, oprema za uzgoj, određena količina zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu (Cannabis Sativa L.), bijela N.N materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin, tri puške, veća količina streljiva, dva samostrijela, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku.

Navedena osoba se sumnjiči da je određeno vremensko razdoblje u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodila, prerađivala, pakirala, dalje distribuirala, odnosno stavljala u promet na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanske županije.

Nakon završenog pretresa osoba je kriminalistički obrađena i ispitana na okolnosti koje joj se stavljaju na teret, a Izvješće o počinjenom krivičnom djelu biće dostavljeno Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije – Područno tužiteljstvo Konjic nakon provedenih vještačenja. Operativne aktivnosti provedene su u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije – Policijske uprave Konjic.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.