sarajevo

U nastavku akcije "Pravda" uhićen Džemal Karić, tužitelj Tužiteljstva ŽS-a

Foto: Nezavisne.com
U nastavku akcije "Pravda" uhićen Džemal Karić, tužitelj Tužiteljstva ŽS-a
02.12.2016.
u 15:43
Pogledaj originalni članak

U nastavku akcije kodnog naziva „Pravda“ pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su po nalogu Tužiteljstva Županije Sarajevo (ŽS) uhitili Džemala Karića, tužitelja ovog tužiteljstva.

Kako je Feni kazala glasnogovornica Tužiteljstva ŽS-a Azra Bavčić, Karić je osumnjičen za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlasti.

Karić se tereti da je organizatoru i članovima osumnjičene kriminalne organizacije, čiji su akteri uhićeni u sklopu akcije "Pravda", davao pravne savjete i odavao podatke o predmetima koji se vode u Tužiteljstvu ŽS-a i sudovima u ŽS-u.

Nakon kriminalističke obrade u FUP-u, osumnjičeni Karić bit će predan u nadležnost Tužiteljstvu ŽS-a.

Podsjetimo, u akciji "Pravda" čija je realizacija počela 11. studenog uhićeno je više osoba koje se sumnjiče za organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima zloupotrebe položaja, povrede zakona od sudije, pranja novca i prevara.

Tužiteljstvo ŽS-a je u ovom predmetu istragu provodilo u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Hrvatske (USKOK), a značajna suradnja ostvarena je i s Upravom za organizirani i teški kriminal MUPRS-a, pri čemu je asistenciju pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.