SUD BIH

Zločinačka organizacija Zijada Turkovića dobila 100 godina zatvora

Foto: ''
Zločinačka organizacija Zijada Turkovića dobila 100 godina zatvora
28.11.2013.
u 14:29
Nijaz Zuban i Hilmija Mašović su oslobođeni optužbe
Pogledaj originalni članak

Odjel II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Suda BiH izrekao je danas kaznu zatvora od po 40 godina okrivljenom Zijadu Turkoviću i Milenku Lakiću, dok je Muamer Zahitović osuđen na tri, Saša Stjepanović na 12, a Fadil Aljović na pet godina zatvora. 

Zločinačka organizacija Zijada Turkovića je dobila ukupno 100 godina zatvora. Nijaz Zuban i Hilmija Mašović su oslobođeni optužbe. 

Sud BiH potvrdio je 16. lipnja 2011. godine optužnicu u predmetu Zijad Turković i drugi, koja optuženog Zijada Turkovića tereti se za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, iznuda, produženo krivično djelo pranje novca, ubojstvo, izazivanje opće opasnosti, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, dogovor za počinjenje krivičnih djela i pripremanje krivičnog djela teško ubojstvo. 

Optuženog Milenka Lakića tereti se za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, ubojstvo, teško ubojstvo. Optuženog Sašu Stjepanovića optužnica tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, zločinačka organizacija, razbojništvo, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe. 

Nijaz Zubana bio je optužn za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija i razbojništvo, dok je Hilmija Mašović bio optužen za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda. 

Optuženog Muamera Zahitovića tereti se za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, iznuda, pranje novca. 

Fadil Aljović bio je optužen za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, ubojstvo. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.