Trgovina opojnom drogom

Traži se produljenje pritvora za dilere marihuane/skunka

Traži se produljenje pritvora za dilere marihuane/skunka
03.04.2020.
u 13:25
Pogledaj originalni članak

Predloženo je produljenje pritvora osumnjičenima za krijumčarenje velikih količina opojne droge marihuana/skunk. Produljenje pritvora za osumnjičene, a koji su uhičeni u okviru predmeta kodnog naziva "Sky" predloženo je zbog opasnosti od bjekstva istih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, te ponovno počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto. 

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, u okviru predmeta kodnog naziva “SKY”, koji se odnosi na međunarodnu operaciju u borbi protiv krijumčarenja velikih količina opojne droge marihuana-“skunk”, sa područja Crne Gore u BiH, te dalje prema teritoriju R Hrvatske i Europske unije, prema Sudu BiH uputio je prijedlog za produljenje mjere pritvora za  četvoricu osumnjičenih. 

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i terete se da su djelujući kao organizirana kriminalna skupina, organizirali i realizirali više kamionskih transporta opojne droge marihuana-“skunk”, sa područja Albanije preko Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, te dalje prema Hrvatskoj i zemaljama EU, a radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi. 

Provođenjem istrage Tužiteljstvo BiH i partnerske agencije za provođenje zakona u BiH i zemljama regije, dokumentirale su transporte više stotina kilograma ove opojne droge, te su u organiziranim akcijama izvršena presretanja, pronalazak i zapljene velike količine opojne droge. Osumnjičeni se terete da su počinjenjem kaznenih djela, ostvarili nezakonitu imovinsku korist od najmanje 2,5 milijuna konvertibilnih maraka.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.