akcija GSS-a i EUFOR-a

Tragedija na Prenju: Planinar iz Mostara pao s litice i poginuo

Foto: GSSuBiH
Tragedija na Prenju: Planinar iz Mostara pao s litice i poginuo
15.03.2020.
u 19:24
Sa žaljenjem vas obavještavamo da je danas naš kolega i prijatelj Zoran Škutor smrtno stradao uslijed pada sa vrha Osobac na Prenju. Neka mu je pokoj duši i počivao u miru Božjem, objavio je HPD Prenj 1933. Mostar
Pogledaj originalni članak

Planinar iz Mostara Zoran Škutor, član HPD Prenj 1933. Mostar smrtno je stradao danas uslijed pada sa vrha Osobac na Prenju, potvrdili su iz HPD Prenj i GSSuBiH. 

Savez gorskih službi spašavanja u BiH dobio je danas oko 12 sati i 30 minuta poziv za pomoć od skupine planinara čiji je jedan član pao s litica Velikog Osobca na planini Prenj.

- Na teren su odmah upućeni timovi gorskih spašavatalja, a akciji potrage i spašavanja na poziv GSS-a pridružio se i helikopterski tim EUFOR-a. U akciji sudjeluje 40 gorskih spašavatelja iz Mostara, Jablanice, Širokog Brijega, Posušja, Gruda, Čitluka, Čapljine i Ljubuškog. Prema posljednjim informacijama, u liticama Velikog Osobca nekoliko stotina metara od mjesta pada, kasno poslijepodne locirano je tijelo planinara Z.Š. i u tijeku je organizacija njegovog transporta, priopćio je Savez Gorskih Službi Spašavanja u BiH

Očekuje se kako će evakuacija tijela s litica trajati i tijekom sutrašnjeg dana.

Od stradalog planinara na svojim stranicama se oprostio i HPD Prenj 1933. Mostar. 

- Budući da je GSS potvrdio, sa žaljenjem vas obavještavamo da je danas naš kolega i prijatelj Zoran Škutor smrtno stradao uslijed pada sa vrha Osobac na Prenju. Neka mu je pokoj duši i počivao u miru Božjem, objavio je HPD Prenj 1933. Mostar na svojoj Facebook stranici. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar tikita
tikita
14:08 16.03.2020.

ed