Preko videolinka iz Crne Gore

Svjedok ne poznaje 13 ‘šetača skunka’

14.02.2016.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Svjedočenjem Srđana Robovića iz Nikšića, koji je iskaz dao preko videolinka iz sudnice u Crnoj Gori, u Sudu BiH je nastavljeno suđenje Svetozaru Perućici (1981.) iz Bileće i još 13 optuženih uhićenih u akciji “Šetač 2”, a koje državno Tužiteljstvo tereti za organizirani kriminal i međunarodni šverc droge. Pored Perućice, na optuženičkoj klupi se nalaze još i njegovi sugrađani Neđeljko Kuljić zvani Milko (1981.), Marko Govedarica- Toto (1988.), Marko Dunđer - Žuja i Andol (30), te Saša (30), Milenko (34) i Siniša Kuljić - Rokson (32), te Bojan Puhalo - Beli (23), Miloš Govedarica - Mićol (29) i Vuk Vujović - Vule (33). Istom optužnicom obuhvaćeni su i Davor Milićević - Šaki (44) iz Čapljine, Ljubušaci Zoran Bandur (53) i Jozo Rašić - Joja (40), te Srećko Trifković (31), nastanjen na Palama.

Vjenčani kum

Svjedok obrane Srđan Robović je na upit odvjetnika Senada Krehe, branitelja Perućice i Neđeljka Kuljića, je li mu poznato da je za njim raspisana međunarodna tjeralica zbog pripadnosti ovoj organiziranoj kriminalnoj skupini odgovorio odrično. Kazao je kako je on vjenčani kum Saše Kuljića, na čijoj je svadbi u Bileći bio prije dvije godine. Tada je upoznao i Milenka i Neđeljka Kuljića. Negirao je da je s njima sudjelovao u prebacivanju droge iz Crne Gore u BiH, kao i da je ikada s bilo kim od optuženih telefonski komunicirao u vezi s tim.

U lipnju 2014. su ga, kako kaže, priveli pripadnici Odjela za suzbijanje droga MUP-a Crne Gore.

- Tada je bio pretres kuće i našli su neke telefone koje su odnijeli na vještačenje. Poslije mjesec i pol su ih vratili mom bratu Marku. Nije mi rečeno zbog čega sam priveden – kazao je Robović, te dodao da je tada u policiji dao izjavu za koju su mu rekli da ide u Tužiteljstvo u Sarajevo. Također je kazao da nijedan oduzeti telefon nije imao SIM karticu s bh. brojem.

Odgovarajući na unakrsna pitanja tužitelja Olega Čavke, svjedok Robović je rekao da ranije nije osuđivan, kao i da prvi put daje izjavu pred sudom. Odgovarajući na pitanja branitelja optuženih Miličevića, Bandura, Rašića i Trifkovića, odgovorio je da niti jednog od njih nikada u životu nije vidio.

110 kg droge

Nakon Robovićeva svjedočenja, tužitelj Čavka je precizirao optužnicu u dijelu činjeničnog opisa koji se odnosi na količinu oduzete droge, nakon čega je predsjedatelj Vijeća, sudac Izo Tankić, zakazao nastavak suđenja za 3. ožujka, kada će najvjerojatnije, budući da tužitelj nije najavio dodatne dokaze, biti iznesene završne riječi.

Inače, ova skupina je “pala” u sklopu akcije “Šetač 2”, koja je započeta sredinom 2014. te su, nakon višemjesečnih priprema, uslijedila uhićenja u BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Tada je u tri navrata zaplijenjeno više od 110 kilograma skunka, čija vrijednost na ilegalnom narkotržištu dostiže više stotina tisuća maraka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.