Kreševo

Sarajlija niječe da je oteo, ucjenjivao i tukao Njemicu s kojom je bio u vezi

Sarajlija niječe da je oteo, ucjenjivao i tukao Njemicu s kojom je bio u vezi
29.04.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Damir Pejović zvani Peja (31) iz Sarajeva negirao je jučer pred sucem za prethodni postupak Općinskog suda, Nedimom Ćosićem, da je državljanku Njemačke, s kojom je bio u ljubavnoj vezi, držao u ropstvu i iznuđivao od nje novac, ucjenjujući je eksplicitnim snimkama seksa. Uskoro će biti zakazan početak suđenja Pejoviću, koji je otužen za otmicu, nanošenje lakših ozljeda te nasilje u obitelji. U optužnici se navodi da je Pejović od kraja rujna 2015. do sredine siječnja ove godine, dok je bio u vezi s T. D., uspostavio kontrolu nad njezinim životom, ograničio joj slobodu kretanja i nije joj dopuštao bilo gdje ići bez njegova dopuštenja. Od nje je čak tražio da prilikom javljanja na telefon aktivira lokaciju i uključi kameru, kako bi znao gdje se nalazi.

Kako bi bio siguran da će mu biti poslušna, fotografirao ju je nagu prilikom seksualnog odnosa, a potom i načinio nekoliko snimki. Ucjenjivao ju je da će snimke poslati njezinoj obitelji i prijateljima, prijetio da će je ubiti ako se bude “loše ponašala” i to tako što će dovesti narkomana koji će nju i njezinu kćer zaraziti HIV-om. Iz straha za svoj i život svoje maloljetne kćeri, žrtva je ispunjavala sve njegove zahtjeve. Isplaćivala mu je novac koji je tražio, a 11. siječnja mu je isplatila 60.000 maraka.

Nekoliko dana kasnije brutalno ju je pretukao u njezinoj vikendici u Hadžićima. Nakon toga je i uhićen u policijskoj akciji u sarajevskom naselju Pejton, a naknadno je utvrđeno kako je ranije osuđivani Pejović tukao, zlostavljao i prijetio smrću i svojoj supruzi T. H. tijekom 2010., zbog čega je zajedno s kćeri smještena u sigurnu kuću. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.