POTVRĐENO

Sado Đugum i Ismet Vrce ostaju iza rešetaka mjesec dana

Sado Đugum i Ismet Vrce ostaju iza rešetaka mjesec dana
24.09.2022.
u 20:33
Njih trojica su s Đugumom uhićeni prije dvije godine, također, u akciji FUP-a „Inpact“
Pogledaj originalni članak

Županijski sud u Mostaru je , nakon danas održanog ročišta, uvažio prijedlog Tužteljstva HNŽa i večeras donio rješenje kojim je Sadi Đugumu (44) i Ismetu Vrci zvanom Hipa (62) odredio jednomjesečni pritvor, potvrđeno je za portal "Avaza".

Pritvor im je određen zbog bojazni kako će ponoviti ili dovršiti kaznena djela koja im se stavljaju na teret.

Višemjesečna istraga

Oni su, podsjetimo, uhićeni u četvrtak u akciji „Hum“ koju su izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP), a osumnjičeni su za organizirani kriminal u svezi s izvršenjem kaznenih djela ubojstvo u pokušaju, iznudom te izazivanjem opće opasnosti, ali i nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija, neovlaštenim nabavljanjem, držanjem ili prodajom oružja ili bitnih dijelova za oružje.

Akcija je rezultat višemjesečne istrage koju su pripadnici FUP-a vodili pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Mostaru i koji su , kako je navedeno, zadokumentirali organiziranu kriminalnu skupinu na čelu s Đugumom.

Kao članovi skupine ispitani su i Alen Fale (31) i Adnan Šljivić (35) , koji se nalaze na izdržavanju zatvorske kazne po drugom osnovu, dok je Miran Voljevica (43) u bjekstvu i, prema posljednjim podacima, nalazi se u Hrvatskoj.

Njih trojica su s Đugumom uhićeni i prije dvije godine, također, u akciji FUP-a „Inpact“.

Uhapšen i Ivan Kožul

Kako je navedeno, ova skupina je s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi i drugih oblika koristi u određenom vremenskom razdoblju izvršila pokušaj ubojstva, te oštećenje tuđe stvari kao i izazivanje opće opasnosti koristeći improvizirane eksplozivne naprave.

U nastavku akcije, podsjetimo, pripadnici FUP-a su tijekom jučerašnjeg dana na području Mostara pronašli eksploziv, puške, bombe, određenu količinu municije te druge predmete koji se dovode u svezu sa izvršenjem kaznenih djela.

Također, saznajemo kako su u okviru akcije pripadnici FUP-a sinoć na području Mostara uhapsili Ivana Kožula kod kojeg je pronađena laboratorija za uzgoj i proizvodnju marihuane.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.