Županijski sud u Sarajevu

Radeljaš, Hadžić i drugi se izjasnili da nisu krivi

Foto: FENA
Radeljaš i drugi
Foto: FENA
Radeljaš i drugi
Foto: FENA
Radeljaš i drugi
Foto: FENA
Radeljaš i drugi
31.01.2017.
u 10:43
Pogledaj originalni članak

Esed Radeljaš, Jasmina Horo, Nedžad Kapetanović, Jusuf Čaušević i Damir Hadžić koji se terete za više krivičnih djela u Županijskom sudu u Sarajevu danas su se izjasnili da nisu krivi.

Tužiteljstvo Sarajevske županije Radelješa tereti za krivična djela ovjeravanje neistinitog sadržaja, poticanje na zlouporabu položaja te pranje novca i davanje dara ili drugih oblika koristi.

Jasminu Horo tereti za krivična djela zlouporabe položaja i pranja novca, a Kapetanovića, Čauševića i Hadžića za krivično djelo zlouporabe položaja ili ovlasti.

Optuženi se, prema optužnici koja je potvrđena krajem prosinca prošle godine, terete da su zlouporabom službenog položaja poduzeli međusobno povezane radnje tako što su nezakonito proveli postupak dodjele zemljišta optuženom Radeljašu. Potom, nezakonito proveli postupak za utvrđivanje visine naknade za oduzimanje zemljišta koje je Radeljašu ranije dodijeljeno.

Damir Hadžić optužen je da je iz proračuna Općine Novi Grad nezakonito omugućio isplatu više od milijun KM Esedu Radeljašu za zemljište, koje je 2006. godine Radeljaš platio Općini u iznosu od 51.340 KM.   

Počinjenjem ovih krivičnih djela proračun Općine Novi Grad oštećen je za gotovo milijun KM.

Od pet optuženih, Radeljaš je u pritvoru, a ostali se brane sa slobode.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.