Banja Luka

Pronađen mrtav u kući, sumnja se na ubojstvo

Pronađen mrtav u kući, sumnja se na ubojstvo
06.04.2017.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Dušan Bijelić zvani Dule (86) pronađen je mrtav u svojoj kući u banjolučkom naselju Veseli Brijeg, u Ulici Vida Nježića na broju 109 a naknadno je zbog sumnje da ga je ubila uhićena dvadeset godina mlađa supruga, Bjelica Bijelić (66). Tijelo je jučer oko 12.50 sati zatekla susjeda koja je to i prijavila policiji.

– Budući da se dežurni mrtvozornik nije mogao izjasniti o točnom uzroku smrti naložena je obdukcija.

Neslužbeno se moglo čuti da je Dušanova supruga Bjelica Bijelić susjedima i policiji tvrdila da je njezin suprug više puta pao s kreveta i da je tako stradao. Naime, ispričala je da je on nesretnim slučajem padao i da ga je ona pokušala spasiti na razne načine, ali u tome nije uspjela, te ga navodno posipala vodom i presvukla. Međutim, istražitelji sumnjaju u tu priču, dok susjedi ovog bračnog para tvrde da je ona i ranije bila nasilna prema Dušanu.

– Ona je fizički puno jača od njega i sklona je alkoholu. I ranije su se često sukobljavali i Dušan je u nekoliko navrata bježao od kuće. Skrivao bi se kod nas u kućama dok se ona ne smiri. To je trajalo nekoliko godina. Penjao se čak i na drvo, da ga ne može tući. Kada dođu policajci ona se smiri i obeća da ga više neće tući. Dule bi onda odustajao od tužbe, ali već poslije nekoliko tjedana sve krene po starom. To je tako trajalo nekoliko godina- navode mještani.

Cijeli ovaj slučaj otkriven je nakon što se po susjedstvu pročulo da je Dušan umro. Mještani su se već bili počeli spremati otići kod Bjelice zbog sućuti i pomoći. Međutim, prva susjeda koja je ušla u njihovu kuću ostala je u šoku.

- Pokraj kreveta vidjela je Dušanovo krvavo i mokro tijelo. Odmah je istrčala iz kuće držeći se za trbuh. Kada je Bjelicu upitala što se dogodilo, ona joj je rekla da je riječ o nesretnom slučaju te da čeka pozvane liječnike. Poslije nekog vremena vidjeli smo da nitko ne dolazi i odmah smo pozvali policiju, koja je stigla za pet minuta. Nakon što su pregledali kuću, odmah su dvorište ogradili žutim trakama i svima zabranili prilaz – ističe još u nevjerici jedna susjeda, dodajući da su odmah bili sigurni u zločin.

Inače, kako kaže, to mu je bila druga supruga, ali nije imao djece ni iz prvog, ni iz drugog braka. S Bjelicom je živio zadnjih dvadesetak godina, a ranije je radio u ‘Incelu’ i već je dugo bio u mirovini od koje su i jedva preživljavali. •

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.