bugojno

Pronađen laboratorij za uzgoj marihuane

Pronađen laboratorij za uzgoj marihuane
26.07.2016.
u 17:47
Pogledaj originalni članak

U nastavku aktivnosti na dokumentiranju krivičnog djela pokušaja ubojstva izvršenog prije dva dana u Bugojnu, službenici Sektora kriminalističke policije su otkrili i laboratorij za uzgoj marihuane.

Naime, pretresom stana osumnjičenog za pokušaj ubojstva pronađena je skrivena prostorija ispod garaže, a u koju se ulazi kroz mali zamaskirani otvor. U prostoriji je uređen laboratorij za uzgoj marihuane, te su u tu svrhu zidovi prostorije obloženi aluminijskom folijom, postavljeno je posebno osvjetljenje potrebno za uzgoj, a prostorija je prozračivana instaliranim ventilatorom. U laboratoriju je pronađeno više saksija, plastičnih boca i kanistera u kojima su zasađene stabljike marihuane dužine od 10 do 50 cm u ukupnoj količini od 47 komada, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.

Za ovo krivično djelo proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga osumnjičena je osoba inicijala D.I. rođen 1995. godine, a postoje osnovi sumnje da je i njegov otac, osumnjičen za pokušaj ubojstva, znao za instalirani laboratoriju Protiv D.I. će, nakon završenog vještačenja, biti podneseno izvješće o počinjenom krivičnom djelu županijskom tužiteljstvu Travnik, prenosi Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo da je krivičnom djelu pokušaja ubojstva R.V. iz Bugojna prethodio njegov sukob zajedno s A.V. rođen 1991. godine iz Bugojna na jednoj strani sa I.D. na drugoj strani, upravo iz razloga što im I.D. nije dao tražene narkotike, nakon čega su ga fizički napali i uz uporabu sile oteli određenu količinu novca.  I.D. se tada obratio za pomoć svom ocu, koji je po dolasku na lice mjesta pucao iz pištolja u R.V., ranivši ga u predjelu stomaka. Osobe R.V. i A.V. osumnjičene su za razbojništvo, te će protiv njih također biti podnesen izvješže županijskom tužiteljstvu Travnik. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.