nakon tri dana potrage

Pronađeno tijelo mladića koji se utopio u Prokoškom jezeru

Foto: Faktor
Pronađeno tijelo mladića koji se utopio u Prokoškom jezeru
24.07.2017.
u 14:14
Pogledaj originalni članak

Ronioci su pronašli tijelo mladića koji se u subotu utopio u Prokoškom jezeru. Kako saznaje Faktor, tijelo 37-godišnjeg Nihada Salčinovića iz Prokosa kod Fojnice, je pronađeno na 11 metara dubine u jezeru. Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite tri dana su tragali za tijelom utopljenog mladića. 

Pored pripadnika Federalne uprave civilne zaštite, sa njima su kolege ronioci iz MUP-a Srednjebosanske županije, kao i kolege iz MUP-a Zeničko-dobojske županiojke s njihovim roniocima. 

- Riječ je o planinskom, ledničkom jezeru gdje je temperatura vode negdje ispod 12 metara oko tri stupnja, izuzetno hladno, muljevito. Taj se sloj algi diže čim ronilac dođe s perajima i otežava potragu. Pretpostaviti je da je mladić negdje u tom mulju dole i vidjet ćemo. Utvrdili smo prostor gdje bi ga otprilike trebali locirati, gdje se dogodila nesreća, prevrtanje čamca - rekao je ranije Fahrudin Solak, direktor Civilne zaštite FBiH, objašnjavajući zašto potraga traje tako dugo.

Salčinović se utopio u subotu popodne, nakon što je došlo do prevrtanja čamca u kojem se nalazio s nekoliko prijatelja. Mladići, koji su, prema riječima očevidaca, konzumirali alkohol i skakali u čamcu, prevrnuli su ga na sredini jezera.

Nihadovi prijatelji uspjeli su se dokopati obale, ali se on, nažalost, utopio. Svjedoci su ispričali da je nekoliko puta pokušao izroniti, nakon čega je samo nestao pod vodom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.