presuda Nenadu Suziću

Profesor i bivši ministar obrazovanja RS osuđen na 9 godina zbog zlostavljanja maloljetnice

Foto: RAS Srbija
Profesor i bivši ministar obrazovanja RS osuđen na 9 godina zbog zlostavljanja maloljetnice
26.01.2021.
u 07:55
Pogledaj originalni članak

Bivši ministar obrazovanja Republike Srpske i profesor Univerziteta u Banja Luci Nenad Suzić (71) osuđen je pred Okružnim sudom u Banja Luci na devet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja četrnaestogodišnje djevojčice.

Okružni sud je objavio prvostupanjsku presudu kojom je “optuženi N.S. proglašen krivim zbog kaznenog djela obljuba s djetetom mlađim od 15 godina” iz Kaznemog zakona Republike Srpske, javlja Srna. 

Osim devetogodišnje zatvorske kazne, Suziću je izrečena i mjera zabrane potpunog vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti profesora pri čijem obavljanju se ostvaruje neposredan kontakt s djecom.

Iz Okružnog suda je priopćeno kako je optuženome izrečena mjera zabrane približavanja i komunikacije s određenim osobama i to zabrana približavanja oštećenoj osobi na udaljenost bližu od 50 metara i zabrana komunikacije s tom osobom, u trajanju od dvije godine računajući od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora, ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Presudom je Suziću u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 5. lipnja do 5. prosinca 2019. godine.

Naime, Suzić je uhićen u lipnju 2019. godine nakon što su se roditelji žrtve obratili policiji kad im je djevojčica ispričala da ju je Suzić, koji im je susjed, napastovao.

Presuda nije pravosnažna i dozvoljeno je pravo žalbe.

Nenad Suzić bio je ministar prosvjete u Vladi RS (od 1998. do 2001), a profesor je, pred mirovinom na banjolučkom Filozofskom fakultetu. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.