MOSTAR

Pritvor dilerima heroina

Pritvor dilerima heroina
03.08.2020.
u 13:39
Pogledaj originalni članak

Županijski sud u Mostaru odredio je pritvor za deset osoba koje su uhićene u akciji Federalne uprave policije kodnog naziva STEP zbog sumnje da su se bavili organiziranim kriminalom i prodajom droge.
Pritvor u trajanju najduže do mjesec dana, na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ, određen je Admiru Demiroviću, Aldinu Demiroviću, Selimu Demiroviću, Denisu Grahi, Goranu Oručeviću, Mirzi Šteti, Gordanu Marijanoviću, Danijelu Prci, Jasminu Kresi i Danijelu Peharu.

Pritvor je određen zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela “Organizirani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i krivičnim djelom “Teška krađa” Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ.

Županijski Sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i suučesnike, kao i da će ponoviti krivično djelo za koje se terete, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili čak teža.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ, u suradnji sa Federalnom upravom policije (FUP Sarajevo) nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.