Banja Luka

Prijevarom oštetili talijansku tvrtku za 191.100 maraka

Prijevarom oštetili talijansku tvrtku za 191.100 maraka
19.07.2017.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Banjolučka policija podnijela je izvješće nadležnom tužiteljstvu protiv dvojice prevaranata, pedesetjednogodišnjeg državljana Nizozemske čiji su inicijali P. J. M. V. E. S. i dvadesetšestogodišnjeg D. M. iz Banje Luke, državljanina Bosne i Hercegovine, koji su osumnjičeni da su poslovnom prijevarom nanijeli materijalnu štetu od 191.100 konvertibilnih maraka jednom poduzeću iz Italije.

Isporuka vjetroturbina

- Izvješće protiv nizozemskoga državljana i D. M. banjolučkom Okružnom javnom tužiteljstvu jučer su podnijeli pripadnici Policijske uprave (PU) Banja Luka - rekao je načelnik Odjela kriminalističke policije PU Banja Luka Darko Novković na konferenciji za novinare. Državljanina Nizozemske se u tom slučaju sumnjiči da je, obavljajući poslove odgovorne osobe poduzeća iz Banje Luke, zajedno sa banjolučaninom D. M., koji je obavljao poslove prodaje i marketinga u istom poduzeću, 23. lipnja 2014. godine zaključio ugovor s poduzećem iz Italije, kojim se obvezao da će isporučiti vjetroturbine, za što im je uplaćen iznos od oko 191.100 konvertibilnih maraka.

Držali kupca u zabludi

- Osumnjičeni dvojac kupca je kontinuirano držao u zabludi da će isporuka biti izvršena, pravdajući se raznim problemima, ali isporuka nije izvršena, zbog čega je poduzeću iz Italije učinjena materijalna šteta u navedenom iznosu - navode iz Policijske uprave Banja Luka.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.