Agan Bunić

Potvrđena optužnica protiv bivšeg načelnika Općine Bužim

Potvrđena optužnica protiv bivšeg načelnika Općine Bužim
24.04.2019.
u 16:38
Pogledaj originalni članak

Općinski sud u Bosanskoj Krupi u potpunosti je potvrdio optužnicu Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije protiv bivšeg načelnika Općine Bužim i sadašnjeg predsjedatelja Županijske skupštine Agana Bunića zbog kaznenog djela krivotvorenja službene isprave i produženog kaznenog djela zlouporabe položaja ili ovlasti.

„Optuženom se na teret stavlja postojanje osnovane sumnje da je 2016. godine kao općinski načelnik Bužima potpisom i pečatom ovjerio službeni dokument, u kojem je neistinito naveo da organ uprave nije zaključivao ugovore o djelu koji su u suprotnosti sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima USŽ. Dakle, sumnjiči se da je bio svjestan da sadržaj službenog dokumenta, kojeg je napravio i potpisao nije istinit, jer je s osobama A.I., N.B., N.R. i K.D. unatoč naredbi županijskog upravnog inspektora zaključio više ugovora“, stoji u priopćenju Tužiteljstva USŽ.

Navedeno je i kako se osumnjičenom Buniću na teret stavlja i krivotvorenje službene isprave, odnosno neistinito obavještavanje županijskog inspektora o poštivanju zabrane zaključivanja ugovora o djelu za poslove i dopunske djelatnosti iz rješenja od 2. lipnja 2016. godine.

Iz Županijskog tužiteljstva USŽ istaknuto je kako je osnovanost predmetne optužnice potvrđeno provedenom istragom, tijekom koje je saslušano više svjedoka i analizirano nekoliko desetina materijalnih dokaza.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.