UBIJENA ŽENA, NEKOLIKO RANJENIH

Policija o pucnjavi u Paragu: Prilikom dojave čula se rafalna paljba, povod je nesnošljivost između dviju obitelji

Policija o pucnjavi u Paragu: Prilikom dojave čula se rafalna paljba, povod je nesnošljivost između dviju obitelji
25.08.2021.
u 13:56
Pogledaj originalni članak

PU međimurska održala je konferenciju za medije na kojem je iznijela detalje zločina koji se sinoć dogodio u naselju Parag kod Čakovca.

Podsjetimo, jučer oko 21 sat došlo je do pucnjave u naselju gdje je poginula jedna žena te je ozlijeđeno šestero ljudi, među kojima je i maloljetnik. Kako se neslužbeno doznaje, pucnjavi je prethodila svađa među susjedima. Načelnik PU međimurske Ivan Sokač rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare da je policija dojavu dobila oko 21 sat.

U pozadini se prilikom dojave policiji čula rafalna paljba. Utvrđeno je da je došlo do tučnjave i pucanja, prvo u zrak, a onda u skupinu ljudi. Šest je osoba zadobilo prostrjelne rane. Jedna je osoba preminula. Tri osobe uključene u pucnjavu su pobjegle, no uhićene su nekoliko kilometara od mjesta tragedije. Nisu se opirale uhićenju. Pronađeno je i oružje iz kojeg je pucano. Kriminalističko istraživanje, kazao je Sokač, u tijeku je. Povod je, kako je rekao, tučnjava i nesnošljivost između dviju obitelji.   

O optužbama Veljka Kajtazija o tome kako je upozoravao ministra Božinovića na oružje u romskim naseljima, načelnik Sokač je rekao da su posljednji mjesec u Paragu intervenirali čak 41 put, praktički svakodnevno. Savjetnik ministra Vladimir Faber rekao je o Kajtazijevoj izjavi da je riječ o najobičnijem politikantstvu. Oduzeto je u pet godina 37 komada pušaka i ostalog oružja, što je dovoljno za naoružanje diverzantske satnije. – Zašto g. Kajtazi ne kaže da ta i ta osoba ima oružje. Mi ne možemo ući u nečiji dom bez službenog naloga. Ovo je najobičnija floskula zbog izbjegavanja vlastite suodgovornosti – rekao je Faber. Ubojstvo se ne može prevenirati, dodao je. Može se samo nešto učiniti kroz presude, uključujući i za ilegalno držanje oružja. U pet godina samo je jedan od imatelja 37 komada oružja kažnjen zatvorskom kaznom, a ostali nekim blažim kaznama.

– Policija dolazi kao reakcija na događaje, a treba djelovati na uzroke – rekao je Faber. Na pitanje odakle puška počinitelju, rekao je da je kriminalističko istraživanje u tijeku. Policija, rekao je Faber, gotovo svaki dan pretražuje kuće nakon dojava. Svako kazneno djelo se istražuje, a činjenica je da u Hrvatskoj nakon Domovinskog rata ima oružja koje se može nabaviti. Najveće količine oružja zaostale su nakon Domovinskog rata. Utvrdit će se i kako je mladić koji je pucao u Paragu nabavio oružje.

Svi su sudionici svađe u Paragu višestruko prijavljivani za razna kaznena djela. Imaju nekoliko desetaka prijava. Oružje se skriva zakopano u šumi, u kućici za pse, u garažama... – Jako je teško pronaći skriveno oružje. Nitko ga ne čuva u kući pod krevetom – rekao je načelnik Sokač. – U posljednje dvije godine znatno je unaprijeđeno stanje sigurnosti u Međimurju – dodao je Faber i pohvalio rad međimurske policije. – I u najrazvijenijim državama događaju se ubojstva – poručio je Faber.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.