Haris Tabaković, pripadnik FUP-a, ubio sarajevsku ugostiteljicu

Policajac ubio ljubavnicu zbog puke ljubomore

Policajac ubio ljubavnicu zbog puke ljubomore
15.04.2015.
u 09:31
Pogledaj originalni članak

Haris Tabaković, 44-godišnjak iz Višegrada, novo je ime u crnoj rubrici policajaca-ubojica. Pripadnik je Jedinice za profesionalne standarde Federalne uprave policije i kasno preksinoć priznao je da je u sarajevskom naselju Alipašino polje iz službenog pištolja glock usmrtio 49-godišnju ugostiteljicu Firzetu Bodven-Halkić iz sela Pogredina kod Cazina koja je bila nastanjena u Sarajevu kao i zločinac. Prethodno je došao u Firzetin stan i nakon kraće žestoke verbalne prepirke ispalio pet hitaca u njezine trbuh i grudi.

Pozvao sina

- Pozvao je sina i rekao mu da dođe po ključeve vozila, a potom i policiju. Čim im je rekao što je uradio, sjeo je i zapalio cigaretu. Navodno je kolegama koji su pristigli izjavio “da je jedino pogriješio što i sebe nije ubio...”, prepričavali su stanari zgrade u kojoj je živjela nesretna žena. Kako su rekli, ne mogu puno više reći iz jednostavnog razloga jer su je tek površno poznavali. - Šokirani smo. Nisam čula pucanj, ali sam naknadno vidjela policiju kako odvodi osumnjičenog. Poslije sam doznala da je žena ubijena, što me, kao i ostale stanare, zaprepastilo. Koliko je nama poznato, ona je bila vlasnica nekog kafića koji se, mislim, zove “Dada”. Nismo je često viđali. U prolazu bi je pozdravili i to je to. Kažu da je imala kćer, možda 6.-7. razred, a koja je navodno stanuje kod oca, kao i to da je ubijena jedno vrijeme živjela s pokojnim slikarom Ekremom Čizmićem. S osumnjičenim je bila u vezi, a on ju je još prije 10-ak dana pretukao. Vjerojatno je bio jako ljubomoran. I tada su dolazili hitna pomoć i policija. Prethodno sam ga viđala kako pere njezine prozore - navela je još vidno potresena stanarka. - Zločin je izvršen u stanu žrtve na prvom katu solitera u Ulici Bajrama Zenunija 2, u A Fazi Alipašina polja, a PU Novi Grad prijavljen je oko 22.45 sati. U stanu je zatečen i osumnjičeni 44-godišnjak. Inspektori su zatekli pištolj i još devet metaka kalibra 9 milimetara, te druge dokaze i tragove koji će biti predmet vještačenja. O motivima ne možemo govoriti dok ne bude gotova kriminalistička obrada. Istragu vodi županijski tužitelj, a angažiran je i sudski vještak medicinske struke - rekao je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Sarajevo.

Opći muk

Osim toga, u federalnoj, kao i u županijskoj policiji, jučer je vladao opći muk. Čak se nisu željeli ni javiti na telefon, samo su poslali priopćenje: “Smatrajući da je počinjen težak zločin te nanesen nenadoknadiv gubitak obitelji ubijene, kao i narušen ugled časnom policijskom pozivu za svu policijsku strukturu FBiH, ravnatelj Federalne uprave policije donio je odluku o suspenziji, a u tijeku je procedura o donošenju odluke o prestanku radnog odnosa za imenovanog policijskog službenika”. Koliko je poznato Harisovim poznanicima izvan službe, nedavno je iz Odjela za osiguranje objekata i osoba prešao u Odjel kriminalističke policije FUP-a. Spominju i da je u braku te da ima dvoje djece, kao i da se, upravo zbog veze s Firzetom, posvađao sa ženom. Nažalost, u posljednje tri godine to je čak treći slučaj u kojemu su policajci ubili svoje ljubavnice.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.