BANJA LUKA

Pojačana kontrola: Oduzeta roba u vrijednosti 101.325.KM

28.04.2017.
u 10:46
Pogledaj originalni članak

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Banja Luka, privremeno su oduzeli raznu robu na područiju koje pokriva RC BL u vrijednosti 101.325 KM.

Prilikom obavljanja redovitih aktivnosti na terenu u ožujku 2017.godine, službenici UNO, pronašli su i privremeno oduzeli veću količinu robe stranog porijekla bez prateće dokumentacije. Prilikom otkrivanja i oduzimanja robe, koristili su opremu i stečeno znanje koje su stekli i dobili kroz program EXBS od strane Vlade SAD. U tom vremenu oduzeta je veća količina tekstilnih proizvoda, parfema za koje vlasnici nisu imali dokaze o provedenom postupku i plaćene carine prilikom uvoza u BiH, zatim veću količinu sitno rezanog duhana i više paklica cigareta koje su bile namjenjene crnom tržištu u BiH, a koje nisu bile obilježene markicama UNO.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe u svibnju se procjenjuje na 101.325 KM. Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, priopćeno je iz UNO  BiH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.