Tužiteljstvo BiH

Podignute optužnice protiv dvije osobe radi krivotvorenja novca

Podignute optužnice protiv dvije osobe radi krivotvorenja novca
07.12.2017.
u 12:27
Pogledaj originalni članak

Tužiteljstvo BiH je podignulo optužnicu protiv dvije osobe koje se terete za krivično djelo krivotvorenje novca. Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Mirka Trivana rođenog 1990. godine u Drvaru, državljanina BIH i Aleksandra Budiše rođenog 1993. godine u Kninu, državljanina BiH.

Optuženi se terete da su u Kotor-Varoši, 24. siječnja 2016. godine, počinili dvije krivično pravne radnje na način da su prethodno pribavili krivotvorene novčanice u apoenima od po 20 i 50 KM, za koje su znali da su krivotvorene te ih na osmišljen način stavljali u opticaj u namjeri da ih upotrijebe kao prave, nanoseći na taj način štetu građanima i pravnim subjektima.

Prema navodima optužnice, optuženi su u dva navrata u ugostiteljskim objektima krivotvorene novčanice u apoenu od 50 KM stavili u promet, plaćajući račune za poručena pića, odnosno u drugom slučaju pokušali platiti radi dobivanja kusura u ispravnim novčanicama, kada su po dojavi građana zatečeni od ovlaštenih policijskih službenika.

Kako se navodi u priopćenju Tužiteljstva, prilikom pretresa putničkog vozila u vlasništvu optuženog Mirka Trivana kojeg su obavile ovlaštene službene osobe CJB Banja Luka, pronađene su četiri krivotvorene novčanice, i to jedna u apoenu od 50 KM i tri novčanice u apoenima od 20 KM.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.