Tužiteljstvo BiH

Podignuta optužnica za poreznu utaju, proračun BiH oštećen za 34.970

Podignuta optužnica za poreznu utaju, proračun BiH oštećen za 34.970
14.03.2018.
u 12:45
Pogledaj originalni članak

Tužitelj u Odjelu III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv  Jovana Lukića, rođenog 1960. godine u mjestu Donji Skugrić, općina Grdačac, državljanina BiH i Republike Srbije, i Pravne osobe „DUCLA“ društvo s ograničenom odgovornošću za unutarnju i vanjsku trgovinu Modriča, čiji je osnivač, vlasnik, direktor i odgovorna osoba Jovan Lukić.

U optužnici se navodi da optuženi, Jovan Lukić u svojstvu osnivača i odgovorne osobe bez ograničenja ovlaštenja u okviru registrirane djelatnosti u pravnoj osobi „Ducla“ d.o.o. Modriča, i pravna osoba „Ducla“ d.o.o. Modriča, u tijeku 2015. godine nisu obračunali i prikazali izlazni PDV u poreznim prijavama u ukupnom iznosu od 34.970 KM, za koji iznos su oštetili proračun BiH.

Pravna osoba „Ducla“ d.o.o. Modriča se tereti da je kao pravna osoba raspolagalo protupravno ostvarenom imovinskom koristi koju je u ime, za račun i u korist pravne osobe ostvario Jovan Lukić.

Optuženi se terete da su počinili, Jovan Lukić kazneno djelo porezne utaje ili prevare, a pravna osoba „Ducla“ d.o.o. Modriča kazneno djelo porezne utaje ili prevare.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.