Optuženikov brat tvrdi

‘Ovce nisu kupljene novcem od prostitucije’

‘Ovce nisu kupljene novcem od prostitucije’
23.06.2016.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Alen Kurtović, brat Samira Kurtovića uhićenog u akciji “Lipstick” i optuženog da je od 2004. pa do listopada 2015. vodio prostituciju u Sarajevu te, kako se utvrdilo zbrajanjem, stekao 1,793.000 KM koje je “prao” kupujući domaće životinje, poručuje: Ako utvrde moju krivnju, sad potpisujem odlazak u zatvor na 40 godina!

- Još od 1998. uzgajamo ovce. Mog brata Muamera je te godine u Tarčinu pregazio vlak na promotivnoj vožnji od Sarajeva prema Čapljini. Čuvao je ovce i pokušao ih otjerati s pruge. Znači, od tada se bavimo stočarstvom i dosad sam od države dobio 500.000 maraka poticaja. Sad tužitelj mene pokušava povezati s bratom. Specijalci SIPA-e su mi upali u kuću. Preplašio sam se i pobjegao, a onda su mi uzeli 30.000 KM, očev pištolj, zlatni lanac i golf peticu. Taj novac je moj, zaradio sam ga prodajom ovaca. Ako su ovce kupljene novcem od prostitucije, zašto mi ih nisu oduzeli? Ako se dokaže da su nezakonito nabavljene, neka ih sve uvedu u kamion, zajedno s kravama, a ja ću u zatvor, novinarima tvrdi vidno uznemireni Alen Kurtović te pita: Ako sam nešto skrivio, zašto me ne pozovu na odgovornost?

- Zašto me ne privedu? Ili ću ja odgovarati ili će tužitelj odgovarati za laž i uvredu, za to što me osramotio u javnosti. Ne bojim se istine. Ispada da sam prodavao ovce koje je brat nedavno kupio, a to su, kao, tužitelju kazale prostitutke. A mogu posvjedočiti veterinari Avdo, Đevdo, Enver Zuko za sve u vezi s mojim stadom. 
Veterinar vještak iz Zenice, kojeg ću osobno angažirati, rekao je da osoba koja me dovela u vezu s ovim slučajem nema završena ni četiri razreda osnovne škole. Ma, ne mogu više trpjeti nepravdu, obolio sam od toga, zaključio je svoju verziju priče ljutiti Alen Kurtović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.