Nenad Periš

Otac progovorio o prijateljima, djevojci kojoj se javio i otkrio posljednju poruku njemu

Foto: Mateja Stanisavljevic/Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL
Otac progovorio o prijateljima, djevojci kojoj se javio i otkrio posljednju poruku njemu
15.01.2022.
u 09:51
Pogledaj originalni članak

Mateja Periša, koji je nestao u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine, u razgovoru za Telegraf.rs kaže da iako je šesnaesti dan potrage, još ne gubi nadu da će pronaći sina i s njim se vratiti kući. Kaže kako je svaki dan u kontaktu s Matejevim prijateljem.

"Ne čujem se sa svima njima, već samo s jednim. Uvjeren sam da je i njima teško jer su došli s Matejem da se provedu, a vratili su se bez njega. Rekli su mi da ga nisu odmah potražili jer su "mislili da priča s nekim".

To su momci s kojima se moj sin druži od prvog razreda osnovne škole. Očito su bili uzbuđeni zbog dočeka Nove godine. Pogledao sam snimke dok su putovali ka Srbiji i one iz restorana. Ništa na njima nisam primijetio neobično. Vjerojatno će svi zbog nekih operativnih saznanja biti saslušani i u hrvatskoj policiji", kaže Periš i dodaje da ih ni za što ne krivi jer su "oni došli da se provedu u Srbiji".

Dodaje da je obaviješten da je posljednji poziv Matej uputio sestri svog prijatelja. "Matej je nju posljednju zvao. Koliko znam, tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vrijeme poziva i nije čula telefon", tvrdi Nenad Periš. Kaže da mu puno toga nije jasno.

"Ne znam gdje je Matej krenuo. Niti zašto je zaustavio taksi i gdje je htio otići. Zašto se vratio ka Savi? Zašto prijateljima ništa nije rekao? U isti mah djeluje mi zaista nemoguće da je on mogao preskočiti tako visoku ogradu da siđe do Save i upadne u nju. Kamere su samo snimile Mateja koji ide ka Savi i tu se snimka prekida...", objašnjava Periš.

"Sin mi je poslao posljednju poruku koja je glasila: "Tata, ulazimo u Srbiju." Više ništa nisam dobio od njega. Za njega mogu samo reći da ga u životu nisam vidio pijanog, a kamoli pod utjecajem nekih supstanci. Na snimkama koje sam gledao i koje je vaša policija objavila ne djeluje mi pijano", kaže Periš.

Potraga se nastavlja i danas. Matejev otac jučer se sastao s ministrom policije Aleksandrom Vulinom, načelnikom PU za grad Beograd Veselinom Milićem i načelnicima odjela koji su uključeni u potragu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.