sud bih

Optuženi tvrde: Kolateralna smo šteta!

Foto: Zoran Grizelj
Optuženi tvrde: Kolateralna smo šteta!
02.11.2013.
u 14:45
U Sudu BiH je nastavljeno suđenje organizaciji Zijada Turkovića čiji se pojedini članovi terete za više monstruoznih ubojstava
Pogledaj originalni članak

U Sudu BiH jučer je nastavljeno suđenje zločinačkoj organizaciji Zijada Turkovića, čiji se pojedini članovi terete za više monstruoznih ubojstava, međunarodnu trgovinu drogom, pljačku 2,5 milijuna maraka iz Zračne luke Sarajevo, otimanje dionica Tvornice čarapa “Ključ” te pranje novca. Svoju završnu riječ je dao djelatnik ove luke Nijaz Zuban, koji se tereti da je dao ključne informacije o novčanoj pošiljci.

- Zbog pakla koji smo moja obitelj i ja prošli posljednje tri godine imam potrebu govoriti o sebi. Nevin čovjek ne bi trebao dokazivati svoju nevinost, a ja sam onako optužen. Ovo javnost možda neće razumjeti, jer ni ja nisam razumio čitajući crne kronike po novinama. Što se tiče svjedoka, tko ne govori istinu mora imati dobru inteligenciju i pamćenje, a svjedok pokajnik Isljam Kalender nema nijedno od to dvoje. Ja sam optužen, a on je ugledan građanin – kazao je Zuban, koji je naveo da su mu za istrage govorili: “Priznaj, vrati pare i bit ćeš uvjetno osuđen”. Ja nisam mogao prihvatiti nešto što nisam uradio. Nisam imao nijedne mrlje u karijeri niti sam kada bio u sukobu sa zakonom – kaže Zuban. Odvjetnik Muhidin Kapo, branitelj Muamera Zahitovića Ševrtka, vjeruje da je njegov klijent kolateralna šteta, kao i Zuban i Hilmija Mašović.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.