Tužiteljstvo BiH

Optuženi Bureković priznao krivicu za krijumčarenje vozila

Optuženi Bureković priznao krivicu za krijumčarenje vozila
04.03.2021.
u 10:03
Pogledaj originalni članak

Optuženi Avdo Bureković, rođen 1970. godine u Zenici, državljanin BiH, u potpunosti je priznao krivnju za krivično djelo krijumčarenje, za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena uvjetna presuda u trajanju od jedne godine zatvora, koja se neće izvršiti ako optuženi ne počini novo krivično djelo u razdoblju od dvije godine, kao i oduzimanje predmeta korištenih pri izvršenju krivičnog djela, uključujući mobitel i SIM kartice.

Na osnovu člana 110. Krivičnog zakona BiH, od optuženog će se oduzeti nezakonita imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 183.107,82 KM, koju je optuženi dužan uplatiti u roku od jedne godine od dana pravomoćnosti presude Suda BiH, donesene na osnovu sporazuma.

Optuženi se tereti da je, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, preko međunarodnih graničnih prijelaza dovezao veći broj motornih vozila na teritorij BiH, te potom, bez provedene zakonske procedure uvoza i plaćanja zakonom propisanih uvoznih dažbina, vozila prodavao na autootpadima.

Sud BiH je nakon razmatranja prihvatio sporazum, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.